Meteoroloji Dairesi, 3 Mayıs için yaptığı değerlendirmede ülke genelinde sağanak ve gök gürültülü yağış ile fırtına beklendiğini duyurdu.
SICAKLIKLAR DÜŞÜYOR
Yapılan açıklamaya göre hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin belirgin şekilde altına düşmesi beklenirken, iç kesimlerde 8 ila 10 derece, sahillerde ise 4 ila 6 derece daha düşük seyredeceği tahmin ediliyor.
FIRTINA VE KUVVETLİ RÜZGAR
Rüzgarın güney ve batı yönlerden orta kuvvette, yağış anlarında ise kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esmesi öngörülüyor. Ülke genelinde etkili olacak hava koşullarının tüm bölgelerde hissedileceği belirtildi.
DENİZLERDE DALGA 4 METREYE ULAŞACAK
Denizlerde de fırtına beklendiği, dalga yüksekliğinin yer yer 4 metreye kadar çıkabileceği kaydedildi. Yağış anlarında görüş mesafesinin düşebileceği uyarısı yapıldı.
VATANDAŞLARA UYARI
Meteoroloji, sel, taşkın ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli olmasını istedi.





