SABAH NAMAZI İÇİN KALKTIĞI ANDA ASLAN SALDIRDI
Antalya’nın Manavgat ilçesi Ilıca Mahallesi’nde faaliyet gösteren özel bir hayvan parkındaki “Zeus” isimli erkek aslan sabahın erken saatlerinde kafesinden kaçarak çevreye dehşet saçtı.
Hayvan parkına yaklaşık bir kilometre uzaklıkta bulunan tarlasında çalışan 53 yaşındaki Süleyman Kır, firari aslanın saldırısına uğradı. Kır, kulağı ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı. Ambulansla hastaneye kaldırılan Kır’ın Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde tedavisi sürüyor.
“KÖPEK SANDIM, BİR ANDA ÇÖKTÜ ÜSTÜME”
Yaşadıklarını anlatan Süleyman Kır, “Üzerimize battaniye örtüp dinleniyorduk. Namaz için doğrulmak istedim ama kalkamadım. Bir şey ayağıma dokundu. Önce köpek sandım, bir toparlandım ki kocaman bir şey üstüme çöküyor. Aslan olduğunu görünce ne yapacağımı bilemedim. Su bidonunu fırlattım ama işe yaramadı. Aslanla boğuştum, boynumu ve bacağımı ısırdı. Boynunu yakaladım, bir anda kaçtı” dedi.
15 DAKİKA HAYAT MÜCADELESİ
Kır’ın eşi Gülperi Kır ise yaşadıkları panik anlarını şu sözlerle anlattı:
“Eşimle battaniyenin altındaydık. Bir şey olduğunu fark edince eşim kalktı, aslanla boğuşmaya başladı. Komşulara haber verdim. Aslan birkaç dakika sonra tarlanın ucuna doğru uzaklaştı. Jandarma ve polis geldiğinde ışıklarla yerini belirlediler.”
CEP TELEFONUYLA GÖRÜNTÜLENDİ
Olayın ardından, aslanın çevrede dolaştığı anlar Bilal Faruk Zeybek tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntülerde aslanın otluk alanda dolaştığı görülüyor.
AVCILAR VURDU, VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI
Kaçan aslanın ormanlık alanda olduğu tespit edildikten sonra avcılar tarafından tüfekle vurularak öldürüldüğü bildirildi. Antalya Valiliği'nden yapılan açıklamada, “Hayvanat bahçesi, Milli Parklar ve jandarma ekiplerinin tüm çabalarına rağmen sağ yakalama mümkün olmadı. Aslan, çevre güvenliği gerekçesiyle itlaf edildi” denildi.
SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğü olayla ilgili soruşturma başlattı. Ayrıca hayvan parkının güvenlik önlemleri ve sorumluluğu kapsamında Türk Ceza Kanunu ve Hayvanları Koruma Kanunu uyarınca işlem yapılacağı duyuruldu.