SAHTE EVRAK SORUŞTURMASINDA YENİ TUTUKLAMA

Lefkoşa’da meydana gelen “Resmi Evrak Sahteleme, Sahtelenmiş Resmi Evrağı Tedavüle Sürme ve Sahtekarlıkla Kayıt Temini” suçlarından tutuklanan G.A. ile oğlu E.K. mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede olayla ilgili şahadet veren polis memuru Mehmet Koray Sözer, Aralık 2025’te başlatılan soruşturma kapsamında şimdiye kadar 36 kişinin tutuklanarak teminata bağlandığını belirtti.

15 BİN TL KARŞILIĞINDA SAHTE İKAMETGAH İDDİASI

Polis, yürütülen soruşturmada E.K.’nin, annesi G.A.’nın aracılığıyla Yenicami Mahallesi Muhtarı Selim Özdemir ve Aycan Yenigür Avano’ya 15 bin TL vererek sahte ikametgah belgesi ve kira sözleşmesi temin ettiğinin tespit edildiğini söyledi.

Polis, sahte evrakların Lefkoşa Vergi Dairesi’nde onaylatıldığını, ardından sahte ikamet belgelerinin Muhaceret Şubesi’nde tedavüle sürüldüğünü kaydetti.

MAHKEME TEMİNAT ŞARTLARINI BELİRLEDİ

Polis, soruşturmanın zanlıların etki edebileceği kısmının tamamlandığını, E.K.’nin aftan yararlandığını ve G.A.’nın çalışma izinli olduğunu belirterek teminat talep etti.

KKTC ve Türkiye’den dijital zorbalık ve bağımlılıkla mücadelede ortak adım
KKTC ve Türkiye’den dijital zorbalık ve bağımlılıkla mücadelede ortak adım
İçeriği Görüntüle

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Şevket Gazi, zanlıların kişi başı 30’ar bin TL nakit teminat yatırmalarına, KKTC vatandaşı bir kefilin 900’er bin TL değerinde kefalet senedi imzalamasına, yurt dışına çıkışlarının yasaklanmasına ve haftada bir gün en yakın polis karakoluna giderek ispât-ı vücut yapmalarına emir verdi.

Mahkeme, zanlıların tutuksuz yargılanmasına karar verdi.