KG: Bizi misafir ettiğiniz için Kıbrıs Gerçek olarak size öncelikle teşekkür ederiz.
Sizi tanıyabilirmiyiz?
GA: İsmim Gökhan Aslan, 1976 Ankara doğumluyum. Okul hayatını Ankara’da tamamladıktan sonra 1995 yılında resmi bir kurum tarafından Kıbrıs’a tayin edildim. Kısa bir dönemin ardından 1996 yılında tekrar Ankara’ya dönüp çalıştıktan sonra 2003 yılında, Kıbrıs’a ilk gelişimde tanıştığım Mazhar choudhry abimiz ile birlikte China Bazaar’ı açtık. 12-13 Yıl ortaklıktan sonra 2015 yılında China Bazaar’da ki ortaklığımız son buldu. Hali hazırda devam eden ithalat sektöründe ki şirketim ile iş hayatıma devam ederken sektörde ki açıkları görerek bir ortağım ile birlikte yeme içme sektörüne atıldım.-
KG: China Bazaar, Kıbrıs’a mal olmuş, yine farklı bir sektörde ki açığı gideren bir yatırım olmuş.
Peki Yiyecek-içecek sektöründe Matbah-ı Amire’den önce ki yatırımınızı öğrenebilir miyiz?
GA: Şirketimizin ilk projesi Kıbrıs’ın ilk ve en başarılı AVM projelerinden olan City Mall Mağusa içerisinde ki Mardo oldu. Yerel firmalarımız arasında lezzet anlamında en başarılı markalardan olan Mardo’nun en elit, en özel yiyecek hizmeti de veren konseptini Mağusa’lı kardeşlerimiz ile buluşturduk.-
KG: Yine Kıbrıs’a mal olan firmalardan biri olan Mardo ile güzel bir işbirliği.
Şu an içinde bulunduğumuz, Lefkoşa, Dereboyu bölgesinde ki Matbah-ı Amire fikri ne zaman doğdu? Ve misyonunuz nedir?
City Mall Mardo açıldıktan sonra yatırım ve araştırmalarımıza devam ettiğimiz sırada, Osmanlı ve mirasçısı Türk mutfağını en iyi şekilde vatandaşlarımıza tanıtmak, hatırlatmak ve sevdirmek amacı ile Matbah-ı Amire’yi açtık. Kıbrıs adasında 1571 yılından itibaren Osmanlı İmparatorluğu Kıbrıs adasında var olmuştur. Osmanlı İmparatorluğu Mezopotamya’dan doğup, Dünya’nın 7 kıtasına gelenek, görenek ve adetlerini taşımıştır. Ecdat yadigârı, tüm halklar tarafından saygı ile kabul edilen Osmanlı Mutfağını Kıbrıs’ta ki soydaşlarımız ile yaşatmak şu an için en önemli hedefimiz. İlk aşamada ticari bir kazançtan öte ilk amacımız bu. Biz, kültürümüzü, özümüzü yaşatabilmek için yola çıktık. Kıbrıs’ta bizim konseptimizde başka bir mekan yok.-
KG: Matbah-ı Amire zor bir isim. Anlamı nedir?

-
KG: Merak eden okurlarımız için konseptinizden biraz bahseder misiniz?

-
KG: Kıbrıs’ta ki yemek kültürü hakkında ne düşünüyorsunuz? Gözlemlerimize göre Kıbrıs’ta ki tüketici fast food yemekleri seviyor.
-
KG: Sizin mutfağınızdan ne tür yemekler çıkıyor? Fast food olarak nitelendirilebilecek bir şey bulabilirmiyiz menüde?

-
İlk olarak bu güzel sohbet için teşekkür ederiz. Kıbrıs Gerçek okuyucularına söylemek istediğiniz başka bir şey varmı Gökhan bey?
Konseptimiz güzel. Lefkoşa’nın merkezinde, Dereboyu’nda olmasına rağmen egsoz kokusunu hissettirmeyen arka bahçemiz ve iç mekanımızla tüm menümüze ve konseptimize güveniyoruz.
Bahsettiğim gibi kısa vadede bu kültürü insanlara sevdirmek ve yaygınlaştırmak ana amacımız. Ancak tabii ki büyük bir yatırım yaptık. Bunun karşılığını da doğal olarak almak gerekiyor. Bu yatırımımızı insanların kültürlerine sahip çıkmaları için yaptık. Bu bizim kültürümüz, tarihimiz.
Sahip çıkmak gerekliliğinin bilincinde olan insanlarımızın bu kültüre kayıtsız kalacağını zannetmiyorum. Çok özel bir restaurant oluşturduk. Çok büyük bir cesaret örneği sergileyerek bu sektöre girdik. Tabi ki o da bir sektör saygımız var, ancak bize ait olmayan bir yeme içme kültürü oluşmuş Kıbrıs’ta uzun vade de tercih edilen bir mekan olacağımızı düşünüyorum. Kısa vadede misyonumuzu gerçekleştirmek ana hedefimiz olsa da elbet bizim de ileride ticari bakmamız gerekiyor. Son olarak Herkesi Matbah-ı Amire’ye bizimle tanışmaya davet ederken Kıbrıs Gerçek ailesine bu röpörtaj için teşekkür ediyorum.
