Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) izinsiz ikamet ettiği tespit edilen İran uyruklu Faramaz Rahim, polis tarafından tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı.
Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, Polis Memuru Hasan Kabadayılar olguları aktardı. Polis, 6 Ağustos 2025 tarihinde Lefkoşa Polis Müdürlüğü Muhaceret Amirliği’ne giriş-çıkış dökümü almak için gelen zanlının yapılan kontrolde, 29 Aralık 2024 tarihinden itibaren 220 gün boyunca izinsiz olarak KKTC’de kaldığının belirlendiğini açıkladı.
Zanlının suçüstü tutuklandığını belirten Kabadayılar, Rahim’in KKTC’de kaçak kaldığı süre zarfında herhangi bir suça karışıp karışmadığının araştırılacağını ve ihraç işlemleri için gerekli yazışmaların başlatıldığını söyledi. Polis, soruşturmanın sürdüğünü belirterek 2 gün ek tutukluluk talep etti.
Mahkeme, zanlının soruşturma amaçlı 2 gün tutuklu kalmasına karar verdi.





