KIBRIS

Lefkoşa’da 238 gram kokainle yakalanan Letonyalı zanlıya 45 gün tutukluluk

Lefkoşa’da uyuşturucu ithal ve tasarrufu suçlarından tutuklanan Letonya vatandaşı Tomas Vincis, kokain ve hintkeneviri itirafları sonrası yeniden mahkemeye çıkarıldı. Zanlı, 45 günü aşmayan süreyle cezaevine gönderildi.

Lefkoşa’da uyuşturucu madde ithal ve tasarrufu suçlamasıyla tutuklanan Letonya vatandaşı Tomas Vincis, bugün yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesine çıkarıldı. Duruşmada olguları anlatan polis memuru Saih Öztuğ, zanlı hakkındaki soruşturma detaylarını aktardı.

Operasyonda 238 gram kokain ele geçirildi

Polis, 4 Kasım 2025 tarihinde saat 12.00 sıralarında Haspolat–Taşkent yolu üzerinde narkotik ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda zanlının aracının durdurulduğunu belirtti. Araçta yapılan aramada:

6 ayrı vakumlu poşette 238 gram kokain,

Uyuşturucuyu saklamak için kullanılan küçük bir bahçe küreği

emare olarak alındı.

Zanlı tutuklanarak soruşturma başlatıldı ve ilk mahkemede 3 gün ek tutukluluk alındı.

3 kilo 250 gram hintkeneviri ve 600 gram kokain ithal ettiğini itiraf etti

Polis memuru Öztuğ, zanlının sorgusunda 8 Ekim–4 Kasım 2025 tarihleri arasında güneydeki bir şahsın yönlendirmesiyle toplam:

3 kilo 250 gram hintkeneviri,

600 gram kokain

ithal ettiğini itiraf ettiğini açıkladı.

Zanlının, aldığı uyuşturucu maddeleri Lefkoşa’da belirlenen konumlara bıraktığı ve bu teslimatların “Oksijen” lakaplı bir şahıs aracılığıyla alındığını söylediği belirtildi. Vincis’in her işlem için günlük 200 Euro kazandığını itiraf ettiği kaydedildi.

Telefonunda uyuşturucu fotoğrafları bulundu

Polis, zanlının telefonunda yapılan ilk incelemede uyuşturucu maddelere ait fotoğraflar ve maddeleri bıraktığı konumların görüntülerinin tespit edildiğini ifade etti. Bu konumlarla ilgili de soruşturma başlatıldı.

Ele geçirilen uyuşturucu madde ve diğer emarelerin analiz ile parmak izi incelemesine gönderildiği, sonuçların henüz çıkmadığı belirtildi.

“Metehan’dan ithal ettim” dedi

Zanlı, ifadesinde uyuşturucu maddeleri Metehan Sınır Kapısı üzerinden ülkeye soktuğunu itiraf etti. Polis, zanlının Güney Kıbrıs’ta sakin bir şahıs olduğunu ve soruşturmanın devam ettiğini ancak serbest kalması halinde tahkikata etki edemeyeceğini söyleyerek tutuklu yargılama talep etti.

45 güne kadar cezaevine gönderildi

Yargıç Şevket Gazi, dosyadaki olguları değerlendirdikten sonra zanlının 45 günü aşmayan bir süreyle cezaevine gönderilmesine emir verdi.