Öztürkler: kıbrıs türk gençlerinin dünyayla bağı kesilmemeli
Öztürkler: kıbrıs türk gençlerinin dünyayla bağı kesilmemeli
İçeriği Görüntüle

Lefkoşa Belediye Tiyatrosu, İstanbul Şehir Tiyatroları’nın davetlisi olarak İstanbul’da üç ayrı oyunla sekiz günde yedi temsil gerçekleştirecek.

Belediyeden verilen bilgiye göre, Yaşar Ersoy’un oyunlaştırıp yönettiği “Aşk İçinde Mahpushane”, Aliye Ummanel’in yazıp yönettiği “Bir İhtimal Kabare” ve Albert Camus’nun yazdığı, Nehir Demirel’in yönettiği “Yanlışlık” İstanbul seyircisiyle buluşacak.

OYUNLAR 22 EYLÜL-1 EKİM ARASINDA SAHNELENECEK

Oyunlar, 22 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında Müze Gazhane Prof. Dr. Sevda Şener Sahnesi’nde saat 20.00’de sahnelenecek.

Nazım Hikmet’in hayatını konu alan “Aşk İçinde Mahpushane” oyunu ayrıca yeni restore edilen tarihi Muammer Karaca Tiyatrosu’nun açılış programı kapsamında da izleyiciyle buluşacak.

ÜÇ FARKLI OYUN İSTANBUL SEYİRCİSİYLE BULUŞACAK

“Aşk İçinde Mahpushane”, Nazım Hikmet’in hapishane yıllarından yola çıkarak aşk, umut, özgürlük ve adalet mücadelesini anlatıyor.

“Bir İhtimal Kabare” ise Lefkoşa’nın 1958-1963 yılları arasındaki tarihsel dönemini hayali bir hikâye üzerinden sahneye taşıyor.

Albert Camus’nun kaleme aldığı “Yanlışlık” oyununda ise işlettiği otelde yalnız ve varlıklı müşterileri öldüren bir anne ile kızının değişen hayatı konu ediliyor.