Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, Türkiye’de gündeme gelen ve “fon krizi” olarak nitelendirdiği gelişmelerin KKTC bağlantıları konusunda hükümete çağrıda bulundu.

Özersay, Türkiye’deki soruşturmalarda adı geçtiğini belirttiği bazı firmalara KKTC’de yatırım amacıyla devlet arazileri kiralandığını savunarak, hükümetten bu arazilerin ve sözleşmelerin mevcut durumunu kamuoyuna açıklamasını istedi.

“SÖZLEŞMELER HALEN YÜRÜRLÜKTE Mİ?”

Özersay, söz konusu firmalara kiralandığını belirttiği devlet arazilerinin halen şirketlerin kullanımında olup olmadığının ve kira sözleşmelerinin yürürlükte bulunup bulunmadığının açıklanması gerektiğini söyledi.

Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde ilk üç damar baypas ameliyatı gerçekleştirildi
Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde ilk üç damar baypas ameliyatı gerçekleştirildi
İçeriği Görüntüle

Kamu arazilerinin kiralanmasında şeffaflık çağrısı yapan Özersay, “İşte tam da bu nedenle tüm kamu arazilerinin kiralama işlemleri Resmi Gazete’de veya başka bir yöntemle yayınlanmalı ve şeffaf olmalıdır” dedi.

Özersay, kamu arazilerinin Maliye, Turizm, İçişleri veya Tarım Bakanlığı eliyle kiralanmasına bakılmaksızın, tüm işlemlerin kamuoyuna açık hale getirilmesinin zorunlu olması gerektiğini savundu.

“ŞARTLARA UYMAYANLARI İPTAL EDECEĞİZ”

HP’nin göreve gelmesi halinde kamu arazilerinin kiralanmasına ilişkin yeni bir sistem oluşturacaklarını belirten Özersay, kiralama öncesinde fırsatların kamuoyuna duyurulacağını, kiralama sonrasında ise sözleşmelerin denetlenebilmesi amacıyla bilgilerin açık şekilde yayımlanacağını söyledi.

Özersay, bazı yatırım şirketlerinin sözleşme şartlarını yerine getirmediği halde arazilerin geri alınmadığını ileri sürerek, “Göreve geldiğimizde bu türden tüm devlet arazilerinin durumunu tespit ederek kamuoyu ile paylaşacağız ve gerekli iptalleri de çekinmeden yapacağız” ifadelerini kullandı.