Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği (KTGB), yaklaşan seçimler öncesinde medya kuruluşlarını tarafsız ve dengeli yayın yapmaya davet ederek, seçim yasaklarını hatırlattı.

Ses kayıtları rezaleti gün yüzüne çıkardı
Ses kayıtları rezaleti gün yüzüne çıkardı
İçeriği Görüntüle

Birlik Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, seçim dönemlerinde tarafsız ve dengeli yayıncılığın halkın bilinçli karar verebilmesi için kritik öneme sahip olduğu belirtildi. Açıklamada, adaylara eşit mesafede durulması ve eleştirel yaklaşım sergilenmesinin demokrasinin gereği olduğu vurgulandı.

Yurt dışındaki medya kuruluşlarına uyarı
KTGB, özellikle yurt dışında örgütlü medya kurumlarının herhangi bir adaya destek beyan eden yayın yapmasının ya da paylaşımda bulunmasının doğrudan seçime müdahale anlamına geldiğini kaydetti. Açıklamada, “Her medya örgütünün içinde farklı görüşlerde kişilerin olması, taraf olan örgüte karşı güven bunalımı yaratacağı unutulmamalıdır” denildi.

“TAK ve BRT çalışanlarına baskıya izin vermeyiz”
Açıklamada ayrıca, Türk Ajansı Kıbrıs (TAK) ve Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nun (BRT) seçim döneminde tarafsız yayıncılığın önemine dikkat çekilerek şu ifadelere yer verildi:

“TAK ve BRT’de görev yapan muhabir, editör ve yöneticilerin yayın kurallarına ve seçim yasaklarına uymaları bir gerekliliktir. Bu kurumlarda çalışanlara seçim yasaklarını ihlal edecek baskı veya telkin yapılmamalıdır. Böylesi bir durum yaşanması halinde bunun karşısında en sert şekilde duracağımızı kamuoyuna duyururuz.”