KKTC'nin farklı bölgelerinde meydana gelen üç ayrı yangın, itfaiye ve ilgili kurumların yoğun müdahalesiyle kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangınlarda ev eşyalarının yanı sıra geniş tarım arazileri, kuru otlar, anızlar ve binlerce balya zarar gördü.
KARŞIYAKA'DA EV YANGINI
Polis Basın Subaylığı'ndan verilen bilgiye göre, 28 Temmuz saat 23.30 sıralarında Karşıyaka'da bir eve ait ikametgahta, muhtemelen aktif durumdaki sinek kovucu cihazın kısa devre yaparak alev alması sonucu yangın çıktı.
İtfaiye ekipleri tarafından söndürülen yangında televizyon, klima iç ünitesi, üçlü koltuk, orta sehpa ile alüminyum sürme kapı ve camları yanarak zarar gördü.
KOZANKÖY'DE 15 BİN DÖNÜMLÜK ALAN ETKİLENDİ
29 Temmuz saat 09.00 sıralarında Kozanköy Sivri Tepe mevkiinde henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın, Polis İtfaiyesi, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, Orman Dairesi, Sivil Savunma, LAÇ Belediyesi ekipleri ile bölge halkının ortak müdahalesi sonucu kontrol altına alındı.
İlk belirlemelere göre yangında yaklaşık 15 bin dönümlük alan içerisindeki kuru otlar, anızlar ve yaklaşık 2 bin balya yanarak zarar gördü. Bölgede soğutma çalışmalarının sürdüğü bildirildi.
KIRIKKALE-DİLEKKAYA ARASINDA 100 DÖNÜMLÜK ALAN YANDI
Aynı gün saat 11.00 sıralarında ise Kırıkkale ile Dilekkaya köyleri arasında yol kenarında bulunan bir arazide henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.
İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülen yangında ilk tespitlere göre yaklaşık 100 dönümlük arazide bulunan kuru otlar, anızlar ve muhtelif sayıdaki balyalar yanarak zarar gördü.
Her üç yangınla ilgili polis soruşturmasının devam ettiği bildirildi.





