KKTC'DE BİR HAFTADA 49 TRAFİK KAZASI: 18 KİŞİ YARALANDI
Polis Genel Müdürlüğü, 13-19 Temmuz 2026 tarihlerini kapsayan haftalık trafik raporunu açıkladı. Rapora göre, ülke genelinde bir hafta içerisinde toplam 49 trafik kazası meydana geldi. Bu kazaların 16'sı yaralanmayla, 33'ü ise maddi hasarla sonuçlanırken, toplam 18 kişi yaralandı. Kazalar nedeniyle oluşan maddi hasarın ise 2 milyon 375 bin 290 TL olduğu bildirildi.
En fazla trafik kazası 19 olayla Girne'de yaşanırken, Lefkoşa'da 12, Gazimağusa'da 10, Güzelyurt'ta 5 ve İskele'de 3 trafik kazası meydana geldi.
Polis verilerine göre kazaların başlıca nedenlerini süratli araç kullanma, kavşakta durmama, yakın takip ve dikkatsiz sürüş oluşturdu. Raporda, 12 kazanın süratli araç kullanmaktan, 10'ar kazanın kavşakta durmama ve yakın takipten, 9 kazanın ise dikkatsiz sürüşten kaynaklandığı belirtildi.
Öte yandan aynı tarihler arasında ülke genelinde gerçekleştirilen trafik denetimlerinde 16 bin 641 araç sürücüsü kontrol edildi. Yapılan kontrollerde çeşitli trafik suçları işlediği tespit edilen 2 bin 818 sürücü hakkında yasal işlem başlatıldı.
Denetimlerde en fazla ihlalin 993 sürücüyle süratli araç kullanma olduğu kaydedildi. Bunu 211 seyrüsefer ruhsatsız araç kullanma, 120 trafik levha ve işaretlerine uymama, 92 muayenesiz araç kullanma, 73 emniyet kemeri takmama, 68 sigortasız veya kapsamı dışında araç kullanma ve 56 alkollü içki tesiri altında araç kullanma suçları izledi. Ayrıca 1.039 sürücünün de diğer trafik suçlarından rapor edildiği açıklandı.
Haftalık denetimler kapsamında 299 araç trafikten men edilirken, 9 sürücünün de tutuklandığı bildirildi.





