Ceyhun Kırok, Kıbrıs TV ekranlarında katıldığı programda, eğitimden belediye maliyesine, altyapı yatırımlarından merkezi yönetimle yaşanan sorunlara kadar geniş bir yelpazede değerlendirmelerde bulundu.
Eğitim sisteminin çocukları yeteneklerine göre yönlendiremediğini söyleyen Kırok, yalnızca akademik başarıya dayalı yapının yetersiz kaldığını vurguladı. Mesleki ve sanatsal alanların güçlendirilmesi gerektiğini belirten Kırok, üniversite mezunu birçok gencin kendi alanında iş bulamamasının sistemin en somut göstergesi olduğunu ifade etti.
“GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜN MAAŞ ÖDEYECEK PARA YOKTU”
Birleşme sürecinde belediyeyi 65 milyon TL borçla devraldıklarını anlatan Kırok, kasada personel maaşı ödeyecek kaynak bulunmadığını söyledi. Üç yılda varlık yönetimi uyguladıklarını belirten Kırok, bugün belediyenin vergi ve sosyal sigorta borcu olmayan, ihtiyaç sandığında alacaklı bir yapıya kavuştuğunu kaydetti.
Kırok, 2026 bütçesinin 1 milyar 64 milyon TL olduğunu, belediyenin öz kaynaklarıyla 300 milyon TL’lik yatırım yapabilecek güce ulaştığını da açıkladı.
“ALTYAPISI OLMAYAN YERDE ÜST YAPI MAKYAJDIR”
Artan nüfus karşısında önceliği altyapıya verdiklerini söyleyen Kırok, içme suyu hatları, yağmur drenajları, yol genişletme ve kaldırım çalışmalarının bölge genelinde sürdüğünü aktardı. Çatalköy’de devam eden drenaj projeleri sayesinde geçmişte su basan iş yerlerinin artık zarar görmediğini ifade etti.
Yeşil alan yatırımlarına da değinen Kırok, Çatalköy, Arapköy ve Karaağaç’ta park ve spor alanı projelerinin hayata geçirildiğini söyledi.
“BU BÖLGE SİYASİ NEDENLERLE CEZALANDIRILIYOR”
Sağlık ocağı, karakol ve yeni belediye binası projelerinin arazi tahsisi yapılmadığı için başlayamadığını dile getiren Kırok, merkezi yönetimin bölgeye yeterli desteği vermediğini savundu. Yaklaşık 40 bin kişiye hizmet veren belediyenin, devlet katkısını 12 bin nüfus üzerinden aldığını belirten Kırok, bunun adil olmadığını söyledi.
Turizm yatırımlarının hızla arttığı bölgede yol, trafik ve sağlık altyapısının aynı hızda gelişmediğini vurgulayan Kırok, özellikle Çatalköy–Girne yolu ve dağ yolu projelerinin yavaş ilerlemesini eleştirdi.
“SEÇİM DEĞİL HİZMET ODAKLI ÇALIŞIYORUZ”
İkinci dönem için aday olduğunu açıklayan Kırok, projeleri seçim hesabıyla değil, imkan buldukça hayata geçirme anlayışıyla yürüttüklerini söyledi. Bölge halkına 24 saat ulaşılabilir olduklarını vurgulayan Kırok, göreve başladığı ilk günkü çalışma anlayışıyla yola devam edeceklerini ifade etti.





