Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Sıla Usar İncirli, Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada hükümetin performansını eleştirerek, geride kalan yasama döneminin "kötü yönetimde istikrar" dönemi olarak tarihe geçeceğini savundu.
"İSTİKRAR DEĞİL, İNADIN İSTİKRARI"
İncirli, hükümetin sıkça kullandığı "istikrar" söylemini eleştirerek, bunun ekonomide ya da siyasette güven sağlayan bir istikrar olmadığını öne sürdü.
Ülkenin son yılların en derin ekonomik krizlerinden birini yaşadığını, güven bunalımının arttığını ve kamu hizmetlerinde ciddi eksiklikler bulunduğunu savunan İncirli, "Bu dönem istikrar diye diye aslında kötü yönetimde istikrar dönemi oldu." dedi.
"SAHTE DİPLOMALAR VE YOLSUZLUKLARLA HATIRLANACAK"
Konuşmasında hükümete yönelik eleştirilerini sürdüren İncirli, yasama döneminin sahte diploma soruşturmaları, yolsuzluk iddiaları ve kamu yönetimindeki usulsüzlüklerle anılacağını savundu.
Merkezi İhale Komisyonu Başkanı ile Başbakanlık Müsteşarı hakkında yürütülen soruşturmaları hatırlatan İncirli, bunların kurumlarda yaşanan yozlaşmanın göstergesi olduğunu ileri sürdü.
"MECLİS SON BİR AYDA KİLİTLENDİ"
Meclis çalışmalarını da eleştiren İncirli, son bir ayda komitelerin yoğun yasa gündemi nedeniyle sağlıklı çalışamadığını söyledi.
Milletvekilleri, raportörler ve Meclis çalışanlarının aşırı iş yükü altında bırakıldığını ifade eden İncirli, komitelerden geçen bazı yasa tasarılarının ise Genel Kurul gündemine getirilmediğini belirtti.
Dijital Dönüşüm ve Elektronik Devlet Kurumu Yasası ile Belediyeler Yasası'nda değişiklik öngören düzenlemeleri örnek gösteren İncirli, bu tasarıların bekletilmesini eleştirdi.
"HALK DA TÜM YAŞANANLARI GÖRDÜ"
Koalisyon ortakları arasında yaşanan görüş ayrılıklarının kamuoyu önünde yaşandığını söyleyen İncirli, bunun hükümetin yönetim anlayışını olumsuz etkilediğini savundu.
Yasama faaliyetlerinin daha planlı yürütülmesi gerektiğini belirten İncirli, CTP olarak toplum yararına olan düzenlemelerin hayata geçirilmesi için çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.




