CTP Genel Başkanı Sıla Usar İncirli, 64. Mehmetçik Üzüm Festivali'nin açılışına katılarak üretim, dayanışma ve kültürel miras vurgusu yaptı. İncirli, Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinin üretimle sürdüğünü belirterek, "Üzüm salkımları gibi dayanışarak var olacağız" dedi.
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Sıla Usar İncirli, beraberindeki heyetle birlikte 64. Mehmetçik Üzüm Festivali'nin açılışına katıldı.
Festival alanında üreticiler ve vatandaşlarla bir araya gelen İncirli'ye, Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Fazilet Özdenefe, CTP İskele İlçe Başkanı Hüseyin Öztörel ve CTP Mehmetçik Büyükkonuk Belediyesi Başkan Adayı Cemil Sarıçizmeli eşlik etti.
"ÜRETİM VAROLUŞ MÜCADELESİNİN PARÇASIDIR"
Konuşmasında Mehmetçik'in tarihsel ve kültürel önemine dikkat çeken İncirli, bölgenin Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinin simgelerinden biri olduğunu söyledi.
Mehmet Tayyareci'nin dönemin zorlu koşullarında bölgeye getirdiği üzüm çubuklarının bugün güçlü bir yerel ekonomiye dönüştüğünü belirten İncirli, tüm zorluklara rağmen bölge insanının üretmeye devam ettiğini ifade etti.
"Üzüm salkımları gibi yan yana çoğalarak bu topraklardaki varoluşumuzu sürdüreceğiz, dayanışarak var olacağız." diyen İncirli, üretim ve dayanışmanın önemini vurguladı.
CİTTASLOW VURGUSU
İncirli, Mehmetçik'in 2016 yılında Cemil Sarıçizmeli'nin belediye başkanlığı döneminde Cittaslow ağına dahil olduğunu hatırlatarak, bunun bölgenin uluslararası tanınırlığı açısından önemli bir adım olduğunu söyledi.
Cittaslow üyeliğinin kalkınma, istihdam ve sürdürülebilir gelişime katkı sağladığını ifade eden İncirli, festivalin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.
Konuşmasını, "Sevgiyle, inatla üreterek, birbirimize güvenerek ve yardımlaşarak bu ülkede yaşamaya devam edeceğiz." sözleriyle tamamladı.




