CTP, HAVAALANI TAŞIMACILARIYLA GÖRÜŞTÜ
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Sıla Usar İncirli, Kıbrıs Havaalanı Yolcu Taşımacıları Derneği heyetini kabul etti.
CTP Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen görüşmede, özellikle “T izinleri” konusunda yaşanan sorunlar ve sektörün karşı karşıya bulunduğu sıkıntılar ele alındı.
“ADİL VE ŞEFFAF BİR DÜZEN SAĞLANMALI”
Dernek yetkililerinin taleplerini dinleyen Sıla Usar İncirli, “T izinleri” konusunun yasal boyutuyla değerlendirileceğini belirtti.
İncirli, adil, eşit ve şeffaf bir dağılımın sağlanmasının önemine dikkat çekerek, mesleğin sürdürülebilirliğinin korunması gerektiğini ifade etti.
Konunun takipçisi olacaklarını belirten İncirli, sektör temsilcilerinin yaşadığı sorunların çözümü için çalışma yapılacağını kaydetti.
“İZİNLER POPÜLİST YAKLAŞIMLARLA DAĞITILDI”
Kıbrıs Havaalanı Yolcu Taşımacıları Derneği Başkanı Oktay Kin ise dernek üyelerinin hiçbirinin “T izni” bulunmadığını söyledi.
İzinleri yüksek maliyetlerle kiralamak zorunda kaldıklarını belirten Kin, izinlerin popülist yaklaşımlarla dağıtıldığını savundu.
Uzun süredir yapılan başvurulara rağmen izin alamadıklarını ifade eden Kin, taleplerinin adil ve şeffaf bir sistem olduğunu dile getirdi.
HEYETLER GÖRÜŞMEDE HAZIR BULUNDU
Görüşmede İncirli’ye, CTP Merkez Yönetim Kurulu Sivil Toplum Sekreteri Filiz Besim ile Merkez Yönetim Kurulu Örgüt Sekreteri Koral Aşam eşlik etti.
Dernek Başkanı Oktay Kin ve dernek üyeleri de toplantıda hazır bulundu.




