CTP Genel Başkanı Sıla Usar İncirli, Saliha Özkol’un öldürülmesinin ardından yaptığı açıklamada, kadın cinayetlerinin önlenmesi için kalıcı politikaların hayata geçirilmesi ve kadınları koruyan bütünlüklü bir sistem kurulması gerektiğini vurguladı.
İncirli, “Kadınlarımızı koruyamıyoruz. Dün bir kadın daha öldürüldü. Çok üzgünüm. Saliha Özkol’un ailesine, sevenlerine başsağlığı dilerim” dedi.
“KADIN CİNAYETLERİ SİYASİDİR”
Kadınları ve kırılgan grupları koruyacak sistemlerin oluşturulmasının siyasi sorumluluk olduğunu belirten İncirli, “Kadın cinayetleri siyasidir” ifadelerini kullandı.
İncirli, kadınları koruyacak, şiddeti önleyecek ve şiddetin farklı biçimleriyle mücadele edecek bütünlüklü bir sistem kurulmadığı sürece sorunun devam edeceğini savundu.
“HER KAYBIN HESABINI VERMEK SİYASİ SORUMLULUKTUR”
İncirli, yasaların uygulanması, gerekli kaynakların ayrılması ve kurumların etkin şekilde çalıştırılması gerektiğini belirterek, “Yaşanan her kaybın hesabını vermek siyasi bir sorumluluktur” dedi.
Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesi’nin etkin çalıştırılması gerektiğini kaydeden İncirli, Şiddeti Önleme ve Danışma Merkezleri ile önleyici programların da eksiksiz hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti.
KURUMLAR ARASINDA ETKİN KOORDİNASYON ÇAĞRISI
Koruma kararlarının takip edilmesi gerektiğine dikkat çeken İncirli, polis, sosyal hizmetler, sağlık kurumları ve yargı arasında etkin koordinasyonun kadınları koruyan sistemin temel unsurlarından biri olduğunu belirtti.
İncirli, kadına yönelik şiddetle mücadelenin temel siyasi sorumluluklardan biri olduğunu vurgulayarak, “Kadınların özgürleşmesi, toplumun özgürleşmesidir” ifadelerini kullandı.





