İNCİRLİ: ANAYASA REFERANDUMU ERKEN SEÇİMDEN KAÇMA ARACINA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Sıla Usar İncirli, Kanal T’de yayınlanan İnce Ayar programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İncirli, hükümetin Anayasa referandumunu erken seçime gitmemek için siyasi bir kalkan olarak kullandığını belirterek, “Referandum ihtiyaçtır ancak mevcut atmosferde siyasileştiriliyor. Erken seçimden kaçmak için araç haline getirildi” dedi.

“ÜSTEL’İN ‘MUHALEFETLE ANLAŞTIK’ SÖZLERİ GERÇEĞİ YANSITMIYOR”

İncirli, Meclis Genel Kurulu öncesinde Başbakan Ünal Üstel ile yaptıkları görüşmede karma oy, anayasa referandumu ve erken seçim başlıklarını ele aldıklarını söyledi.

Referandum konusunda olumlu yaklaştıklarını ancak önceliğin erken seçim olduğunu açıkça ifade ettiklerini kaydeden İncirli, Üstel’in “muhalefetle anlaştık” yönündeki açıklamasının doğru olmadığını vurguladı.

“ZİYA ÖZTÜRKLER DOSYALARI İÇİN YARIN POLİSE GİDİYORUZ”

Dokunulmazlığın istismar edildiğini savunan İncirli, hakkında ciddi iddialar bulunan Ziya Öztürkler ile ilgili sürecin takipçisi olacaklarını belirtti.

Nilden Bektaş Erhürman, Onkoloji Hastanesi’ni ziyaret etti
Nilden Bektaş Erhürman, Onkoloji Hastanesi’ni ziyaret etti
İçeriği Görüntüle

İncirli, “Yarın Polis Genel Müdürlüğü’ne giderek Ziya Öztürkler ve diğer dosyalar hakkında bilgi alacağız. İddialar varken bir kişinin Meclis Başkanlığı yapmasını kabul etmiyoruz. Ziya Öztürkler istifa etmelidir” dedi.

“MÜŞAVİRLİK SİSTEMİNE KARŞIYIZ, LİYAKAT ESAS OLACAK”

Müşavirlik sistemine net şekilde karşı olduklarını dile getiren İncirli, CTP iktidarında kamu düzeninin liyakat temelinde yeniden kurulacağını söyledi. Kamu reformuna ihtiyaç olduğunu vurgulayan İncirli, siyasi bağlantıların değil bilgi ve ehliyetin esas alınacağını ifade etti.

“SAĞLIK HİZMETİ EKİP İŞİDİR”

Sağlık alanındaki düzenlemelere de değinen İncirli, uzmanlık eğitiminin bilimsel kriterlere bağlanması ve merkezi sınav sisteminin şart olduğunu belirtti. Tam gün uygulamasının altyapı hazırlanmadan dayatılmasının kabul edilemez olduğunu söyleyen İncirli, sağlık hizmetinin yalnızca hekimle değil tüm ekiplerle yürütülebileceğini vurguladı.

“ERKEN SEÇİMLE TEMİZ BİR SAYFA AÇILMALI”

Ülkede ciddi bir yönetim krizi yaşandığını ifade eden İncirli, torpil, liyakatsiz atamalar ve yolsuzluk iddialarının toplumda büyük bir güven kaybı yarattığını söyledi.

CTP iktidarında ilk adımın nüfus sayımı ve yurttaşlık yasası olacağını belirten İncirli, “Bu kirlilik temizlenmeli. Halkın umudu ancak erken seçimle açılacak yeni bir sayfayla geri kazanılabilir” diyerek sözlerini tamamladı.