KOMİTE İKİ YASA TASARISINI GÖRÜŞTÜ

Cumhuriyet Meclisi İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi, Güvenlik Kuvvetleri ve kamuda çalışanları ilgilendiren iki yasa tasarısını görüşmek üzere toplandı.

GÖRÜŞMELER DEVAM EDECEK

Cumhuriyet Meclisi’nden yapılan açıklamaya göre, Komite Başkanı Sunat Atun başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda “Güvenlik Kamu Görevlileri (Değişiklik) Yasa Tasarısı” ile “Kamu Görevlileri (Değişiklik) Yasa Tasarısı” ele alındı.

NKL ve Türk Maarif Kolejleri giriş sınavları için başvurular 24 Ağustos’ta başlıyor
NKL ve Türk Maarif Kolejleri giriş sınavları için başvurular 24 Ağustos’ta başlıyor
İçeriği Görüntüle

Tasarıların görüşülmesine bir sonraki komite toplantısında devam edileceği belirtildi.

KURUM VE SENDİKALAR GÖRÜŞLERİNİ AKTARDI

Toplantıya Başbakanlık, Maliye Bakanlığı, Kamu Yönetimi ve İnsan Kaynakları Başkanlığı, Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanlığı ile Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı temsilcileri katıldı.

Ayrıca Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası ve Kıbrıs Türk Kamu Çalışanları Sendikası yetkilileri de toplantıda hazır bulunarak tasarılarla ilgili görüşlerini sundu.

GENİŞ KATILIM SAĞLANDI

Komite toplantısına Komite Başkan Vekili Filiz Besim, UBP milletvekilleri Ahmet Savaşan ve Fırtına Karanfil ile Meclis Başkan Yardımcısı Fazilet Özdenefe de katıldı.

CTP milletvekilleri Devrim Barçın, Erkut Şahali, Asım Akansoy, Doğuş Derya ile Bağımsız Milletvekili Jale Refik Rogers de toplantıda yer aldı.