OĞUZ, YABANCI ÖĞRENCİLERİN MUHACERET SORUNLARINI DİNLEDİ
Mezuniyet ve ülkeye dönüş süreçlerinde yaşanan aksaklıklar Bakanlığa iletildi
İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, yabancı öğrencileri temsilen bir grup öğrenci ile bir araya gelerek muhaceret işlemlerinde yaşanan sorunları görüştü.
Bakanlıkta gerçekleşen görüşmede öğrenciler, özellikle mezuniyet sonrası ya da eğitim süreci devam ederken ülkeye dönüş aşamasında muhaceret işlemlerinde sıkıntılar yaşandığını ifade etti. Öğrenciler; çıkış işlemleri, cezai yaptırımlar ve prosedürlerde karşılaşılan aksaklıkların mağduriyet yarattığını belirterek destek talep etti.
“MAĞDURİYET YARATMAYACAK ŞEKİLDE YÜRÜTÜLECEK”
İçişleri Bakanı Oğuz ise konunun hassasiyetle ele alınacağını vurgulayarak, muhaceret işlemlerinin yasalar çerçevesinde daha düzenli ve mağduriyet yaratmayacak şekilde yürütülmesi için çalışma yapılacağını kaydetti.
Oğuz, eğitim amacıyla ülkeye gelen öğrencilerin süreçlerini sorunsuz biçimde tamamlamasının önemine dikkat çekerek, ilgili birimlerle koordineli adımlar atılacağını belirtti.



