HÜR-İŞ GENEL GREVİN DEVAM EDECEĞİNİ AÇIKLADI
Hür-İş Federasyonu ve Kamu-İş Başkanı Ahmet Serdaroğlu, UBP-DP-YDP hükümeti görevde kaldığı sürece mücadelelerinin kararlılıkla devam edeceğini belirterek, sendikaların kararı doğrultusunda genel grevin süreceğini açıkladı.
Serdaroğlu, hükümetin tutarsız politikalarının halkı ekonomik zorluklar karşısında savunmasız bıraktığını, verilen sözlerin tutulmamasının ise toplumda güven kaybına neden olduğunu ifade etti. Emekçilerin alım gücünün düştüğünü ve geçim koşullarının ağırlaştığını belirtti.
HAYAT PAHALILIĞI YASASI TEPKİSİ
Açıklamada, yolsuzluk, ayrıcalık ve partizanca anlayışın kamu vicdanını zedelediği, hukuk devleti ilkelerinin zayıflatıldığı savunuldu. Hayat Pahalılığı Yasa Tasarısı’nın Cumhuriyet Meclisi’nde görüşülmesi ve ardından Bakanlar Kurulu’nun yasa gücünde kararname ile düzenlemeyi dayatmasının mücadeleyi zorunlu hale getirdiği belirtildi.
MECLİS’E YÜRÜYÜŞ ÇAĞRISI
Serdaroğlu, halkın refahını, adaleti ve demokratik değerleri savunmaya devam edeceklerini belirterek, tüm kesimleri ortak mücadeleye davet etti.
Açıklamada ayrıca, Pazartesi günü saat 09.30’da Lefkoşa Mor Çember (Kalın Yol) noktasında toplanılarak Cumhuriyet Meclisi’ne yürüyüş yapılacağı duyuruldu.
Serdaroğlu, tüm baskılara rağmen kararlı olduklarını belirterek, mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.




