“BU MEMLEKETTE AYRIŞMAK DEĞİL, BİRLİK OLMALIYIZ!”

HÜR-İŞ Federasyonu ve bağlı sendika başkanlarıyla birlikte kameraların karşısına geçen Ahmet Serdaroğlu, eğitimdeki disiplin tüzüğü üzerinden başlayan eylemlerin amacından saptığını, bazı kesimlerin bu eylemleri kişisel ve ideolojik çıkarları için kullanmaya başladığını belirtti. Serdaroğlu, “Bu haykırış halkın ve toplumun sesidir. Kimse bu sese kendi emelleri için yön vermeye kalkmasın” dedi.

“DİSİPLİN TÜZÜĞÜNE KARŞIYIZ, DÜN NEREDEYSEK BUGÜN DE ORADAYIZ”

Basın toplantısında açıklamalarına, “Bugün HÜR-İŞ Federasyonu olarak ve bize bağlı sendikalarla birlikte basın toplantısı düzenleme zorunluluğu doğdu” diyerek başlayan Serdaroğlu, “Bu yol Milli Eğitim Bakanlığı’nın yanlış uygulamalarından dolayı çıkıldı. HÜKÜMETİN aldığı yanlış kararlara karşı çıktık, çıkmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Eylemlerin temelinin anayasal düzene ve laikliğe aykırı olan disiplin tüzüğüne karşı olduğunu belirten Serdaroğlu, “Devlete din işleri sokulmamalı. Bu anayasamıza aykırıdır. Bu noktada bizim duruşumuz nettir, değişmedi. Ancak gelinen aşamada söylemler tehlikeli boyuta ulaştı” diyerek eylemlerin içeriğine yöneltilen eleştirileri paylaştı.

“BİZİ TÜRKÇE KONUŞAN KIBRISLILAR GÖRMEK TEHLİKELİDİR”

Serdaroğlu, bazı eylemcilere dikkat çekerek, “Bugün biri çıkıp da ‘Bizi Türkiye yok ediyor, biz Türkçe konuşan Kıbrıslılarız’ derse bu doğru bir şey olmaz. İngiltere’de İngilizce konuşan İngiltereler mi var? Türkiye’de Rumca konuşan Türkiyeliler mi var? Geçmişimizi unutmayacağız” dedi.

“EYLEMLERDE KÜRSÜYÜ HERKES KULLANAMAZ!”

Eylemlerdeki söylemlerin kontrolsüz hale geldiğini belirten Serdaroğlu, şunları söyledi:

“Bundan sonraki süreçte her eylemde herkes mikrofonu eline alacak, istediğini söyleyecekse biz yokuz. Bu tehlikelidir. Birliktelikte bu eylemlerden bir şeyler kapma anlayışı doğdu. Buna asla müsaade etmeyiz.”

“DENKTAŞ’IN OĞLU ÖLDÜRÜLDÜ DEMEK NE DEMEK?”

Serdaroğlu, son eylemlerden birinde dillendirilen iddialara da sert tepki gösterdi:

“Orada Denktaş’ın oğlunun Türkiye tarafından öldürüldüğü söylendi. Bu çok ciddi bir ithamdır. Eğer böyle bir şey varsa bunun yeri mahkemedir. Böyle laflar toplumu kutuplaştırır. Devlete zarar verir.”

“BU HÜKÜMET BİTMİŞTİR, DERHAL GİTMELİDİR!”

Serdaroğlu, hükümete de sert çıktı:

“Bu hükümet, Türkiye ile doğru zeminde ilişki kuramamıştır. Sahte diplomalarla, yolsuzluklarla anılan bir hükümetin koltukta kalma lüksü yoktur. Dokunulmazlığı kaldırın, yargılayın. Yeni yerleşkede şeffaf olun, adaletli olun. Bu şekilde devlet yönetilmez!”

“BİZ BU ORMANDA KALACAĞIZ!”

Basın toplantısının sonunda yöneltilen bir soruya cevap veren Serdaroğlu, bir atasözüne atıfta bulunularak yöneltilen “aslan ormanı terk ediyorsa başka yere kral olmaya gidiyordur” sözünü, “Biz ormanı terk etmiyoruz. Bu ormanın canlı kalması için mücadele edeceğiz. Emekçiler olarak biz buradayız” şeklinde yanıtladı.

“SENDİKALARLA AYRI DÜŞMEDİK, HÜKÜMETE TEPKİLİYİZ”

Serdaroğlu, açıklamasının sonunda şunları kaydetti:

“Biz sendikaların hâlâ destekçisiyiz. Disiplin Tüzüğü’ne karşı aynı yerdeyiz. Ancak doğru zeminde, doğru söylemlerle yola devam edilmelidir. Dolu olmamın sebebi hükümettir, sendikalar değil.”

Avtepe bölgesinde büyük yangın!
Avtepe bölgesinde büyük yangın!
İçeriği Görüntüle