HRİSTODULİDİS: KIBRIS SORUNUNDA “FİKİRLER HAZIRLADIM”

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis, Kıbrıs sorununda ilerleme kaydedilmesine yönelik fikirler hazırladığını açıkladı. Hristodulidis, BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Temsilcisi Maria Angela Holguin ile görüşmeye hazır olduğunu da ifade etti.

HOLGUİN’İN ADAYA ZİYARETİ BEKLENİYOR

Fileleftheros’un haberine göre Hristodulidis, “Nasıl ilerleyeceğimize dair belirli bazı fikirlerimiz var” dedi. BM Genel Kurulu öncesi gerçekleşecek ziyaretin, müzakerelerin yeniden başlaması yönünde BM Genel Sekreterinin siyasi iradesini ortaya koyduğunu savundu.
Holguin’in bu hafta adaya geleceği, 12 Eylül’de Hristodulidis, 15 Eylül’de ise Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile görüşeceği bildirildi.

5 KIBRISLI RUM KONUSUNDA ABD NEZDİNDE GİRİŞİM

Hristodulidis, KKTC’de tutuklu bulunan 5 Kıbrıslı Rum konusunu da gündeme getirerek, bu konuda ABD nezdinde girişimde bulunduklarını söyledi. Amerikalı senatörler aracılığıyla mesajlar iletildiğini belirten Hristodulidis, “Türkiye’ye yönelik girişimlerimiz sürüyor” ifadelerini kullandı.

Güney Kıbrıs Merkez Cezaevinde şüpheli ölüm: Polis alarmda!
Güney Kıbrıs Merkez Cezaevinde şüpheli ölüm: Polis alarmda!
İçeriği Görüntüle

BERSET’İN ZİYARETİ “ÖNEMLİ” OLARAK NİTELENDİRİLDİ

Rum lider, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Alain Berset’in Kıbrıs’a gerçekleştireceği ziyareti “önemli” olarak değerlendirdi. Söz konusu ziyaretin, 5 Kıbrıslı Rum’un tutukluluğuyla doğrudan ilişkili olduğunu savundu.

ANDONİU’DAN “ÇÖZÜM” MESAJI

Rum Hükümeti Sözcü Vekili Yannis Andoniu ise Hristodulidis’in New York’taki üçlü zirveye “Holguin’in görevini kolaylaştıracak samimi iradeyle” katılacağını söyledi. Andoniu, bilindik Rum tezlerini yineleyerek, “Kıbrıs Cumhuriyeti’ni işgal askerlerinin bulunmadığı çağdaş bir Avrupa ülkesine dönüştürecek bir çözüm için çalışıyoruz” dedi.