HONG KONG’DA BÜYÜK YANGIN: 36 ÖLÜ, 29 YARALI
Çin’in Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nin Tai Po bölgesinde bulunan 8 apartmanlı bir sitede çıkan büyük yangında 36 kişi yaşamını yitirdi, 29 kişi yaralandı. Yangınla ilgili yapılan açıklamada 279 kişiden henüz haber alınamadığı aktarıldı.
Hong Kong merkezli South China Morning Post’un (SCMP) haberine göre, yangın 1900’den fazla dairenin bulunduğu sitede başladı ve binaların yenileme çalışmaları için dış cepheye kurulu bambu iskeleler nedeniyle hızla yayıldı.
MAHSUR KALANLAR OLDUĞUNU BELİRTEN İHBARLAR GELDİ
Emniyet yetkilileri, yangının ilk başladığı binada mahsur kalan kişiler olduğuna dair ihbar aldıklarını duyurdu. Bölgedeki iki site daha güvenlik gerekçesiyle tahliye edildi.
36 ÖLÜ, 29 YARALI: 7’SİNİN DURUMU AĞIR
Hong Kong Baş Yöneticisi John Lee Ka-chiu, yangında 36 kişinin hayatını kaybettiğini, 7’si ağır 29 kişinin yaralandığını açıkladı. Ayrıca 279 kişiden henüz haber alınamadığını belirten Lee, yangının “yavaş yavaş kontrol altına alındığını” söyledi.
800’DEN FAZLA PERSONEL SEVK EDİLDİ
Yetkililer, yangının tüm bloklara sıçradığını, bölgede 140’tan fazla itfaiye aracı ve 800’ün üzerinde sağlık ve itfaiye personelinin görevlendirildiğini bildirdi. Kamu alanları da bölge sakinlerinin geceyi güvenli şekilde geçirmesi için açıldı.
YOLLAR KAPATILDI, PEKİN’DEN DESTEK TALİMATI GELDİ
Ulaştırma Bakanlığı, yangın bölgesine yakın yolların ulaşıma kapatıldığını açıkladı. Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ise yangından duyduğu derin endişeyi dile getirerek, Pekin’in Hong Kong ve Makao İşleri Ofisi’ne yerel hükümete destek sağlanması talimatını verdi.
17 YIL SONRA İLK KEZ EN YÜKSEK SEVİYEDE ALARM
Hong Kong’da yangınlar için kullanılan 5 kademeli alarm sisteminde 17 yıl sonra ilk kez 5. seviye alarm verildi. Sitede yaklaşık 4 bin kişinin yaşadığı tahmin ediliyor.
Yangının çıkış nedeni ise hâlâ bilinmiyor. İtfaiye ekiplerinin bölgede müdahalesi sürüyor.



