Hasan Küçük’ten bayrak yakma eylemine sert tepki: “EOKA’nın faşist mirasını taşıyan zihniyetin yansıması”

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Girne Milletvekili Dr. Hasan Küçük, Güney Kıbrıs’ta gerçekleştirilen bir eylemde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayrağının yakılmasına ilişkin yazılı bir açıklama yaparak tepki gösterdi.

Küçük, bayrağa yönelik saldırının yalnızca bir provokasyon olmadığını, Kıbrıs Türk halkının bağımsızlık mücadelesine ve şehitlerin hatırasına yapılmış “alçakça bir saldırı” olduğunu ifade etti.

Rum tarafında yıllardır sürdürülen ideolojik eğitim politikalarının Türk düşmanlığını beslediğini söyleyen Küçük, “Bayrağımıza uzanan el, EOKA’nın faşist mirasını taşıyan, Rum kilisesinin etkisiyle şekillenmiş bir eğitim sisteminin ürünü olan yeni neslin zihniyetini yansıtıyor” dedi.

Bayrak yakmanın yalnızca sembolik bir saldırı olmadığını, halkın onurunu, tarihini ve egemenliğini hedef aldığını vurgulayan Küçük, bu eylemi gerçekleştiren gençlerin “Rum kilisesinin gölgesinde büyümüş, EOKA hayali taşıyan bir kuşağı temsil ettiğini” savundu.

Ses kayıtları rezaleti gün yüzüne çıkardı
Ses kayıtları rezaleti gün yüzüne çıkardı
İçeriği Görüntüle

Kıbrıs Türk halkının her türlü provokasyona rağmen dik durduğunu belirten Küçük, “Bu topraklarda özgür yaşamak için bedel ödedik. Bayrağımız bu bedelin simgesidir” ifadelerini kullandı.

Küçük, güvenlik güçleri ve yargı makamlarına çağrıda bulunarak bu tür eylemlerin cezasız kalmaması gerektiğini söyledi. Açıklamasında, “Bayrağımıza uzanan her el, milletimizin iradesiyle karşılaşacaktır” ifadesine yer verdi.