HAKSEN'DEN ERHÜRMAN'A "YASAYI ONAYLAMAYIN" ÇAĞRISI
Eşit Hak ve Adalet Sendikası (HAKSEN), Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman'ı ziyaret ederek Meclis'ten geçen Kamu Görevlileri Değişiklik Yasası'nın mevcut haliyle onaylanmamasını talep etti.
SORUNLU MADDELERE DİKKAT ÇEKİLDİ
HAKSEN Başkanı Salih Erşangil, yönetim kurulu üyeleri Nazen Şansal ve Mediha Piro Azer ile birlikte gerçekleştirdiği ziyarette, yasaya ilişkin yazılı ve sözlü değerlendirmelerini Cumhurbaşkanı Erhürman'a sundu.
Erşangil, komite sürecinden itibaren yasa tasarısını yakından takip ettiklerini ve bazı itirazlarının dikkate alındığını ancak bunun yeterli olmadığını söyledi.
"HAKLARI SINIRLAYABİLECEK DÜZENLEMELER VAR"
Erşangil, yasada kamu görevine giriş hakkını sınırlandırabilecek, sınav ve itiraz hakkını ekonomik açıdan zorlaştırabilecek, kesinleşmemiş disiplin süreçleri nedeniyle mağduriyet yaratabilecek ve uygulamada belirsizlik oluşturabilecek maddelerin bulunduğunu savundu.
"ÇAĞDAŞ İŞ HUKUKU ESAS ALINMALI"
Kamu yönetiminde gerçek bir reformun çalışan haklarını gerileterek değil; liyakat, eşitlik, hukuki belirlilik, sendikal haklar ve çağdaş iş hukuku ilkeleri temel alınarak gerçekleştirilebileceğini ifade eden Erşangil, bu gerekçelerle Cumhurbaşkanı Erhürman'dan yasayı mevcut şekliyle onaylamamasını istediklerini belirtti.




