KKTC’de 1 Haftada 91 Trafik Kazası: 1 *lü, 39 Yaralı

15–21 Eylül 2025 tarihlerini kapsayan dönemde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) toplam 91 trafik kazası meydana geldi. Kazaların 1’i ölümle, 24’ü yaralanmayla ve 66’sı maddi hasarla sonuçlandı. Ölümle sonuçlanan kazada 1 kişi yaşamını yitirirken, yaralanmalı kazalarda toplam 39 kişi yaralandı.

Polis Genel Müdürlüğü’nün yayımladığı rapora göre, kazaların başlıca sebepleri şöyle sıralandı:

  • Süratli araç kullanmak: 33

  • Dikkatsiz sürüş: 15

  • Kavşakta durmamak: 21

  • Yakın takip: 13

  • Diğer etkenler: 9

Kazalar sonucu oluşan toplam hasar miktarı 6 milyon 186 bin 276 TL olarak kayıtlara geçti. İlçelere göre dağılım ise şöyle oldu:

Denetimlerde Binlerce Sürücüye İşlem

Aynı dönemde ülke genelinde polis ekipleri tarafından yapılan denetimlerde 19.406 araç sürücüsü kontrol edildi. Suç işlediği tespit edilen 3.256 sürücü hakkında yasal işlem başlatıldı.

En fazla işlenen suçlar arasında sürat (1.078), seyir ruhsatsız araç kullanmak (319), alkollü araç kullanmak (97), trafik levhalarına uymamak (230) ve cep telefonu kullanmak (71) yer aldı. Ayrıca 196 sürücü mobil radar ile tespit edildi.

Denetimlerde toplam 329 araç trafikten men edilirken, 13 sürücü tutuklandı.