Gönyeli’de meydana gelen kanunsuz uyuşturucu madde suçundan tutuklanan Sameh Gehad Abdulmalek Al-Amerı mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme, soruşturma kapsamında zanlının 3 gün tutuklu kalmasına emir verdi.

ÜZERİNDE VE EVİNDE UYUŞTURUCU BULUNDU

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Polis Memuru Tutku Kızıltaç, olguları aktardı. Polis, 26 Mart 2026 tarihinde saat 15.00 sıralarında Gönyeli’de Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Cürümleri Önleme Şube Amirliği ekiplerinin devriye yaptığı sırada şüpheli olarak görülen zanlının üzerinde ve kalmakta olduğu ikametgahta arama yapıldığını söyledi.

Yapılan aramada zanlının tasarrufunda yaklaşık 62 gram hintkeneviri türü uyuşturucu, 3 gram kokain, 2 gram tütünle karışık hintkeneviri, 200 miligram uyuşturucu olduğuna inanılan madde, uyuşturucu içerdiğine inanılan 4 adet hap, ucu yanık sarma sigara ve uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan öğütücü bulunarak emare olarak alındı.

Duran, Ertuğruloğlu ile STRATCOM Zirvesi’nde görüştü
Duran, Ertuğruloğlu ile STRATCOM Zirvesi’nde görüştü
İçeriği Görüntüle

UYUŞTURUCULARI SATIN ALDIĞINI İTİRAF ETTİ

Polis, zanlının tutuklanarak soruşturma başlatıldığını, zanlının ifadesinde söz konusu maddeleri 18 Mart tarihinde bir şahıstan 70 gram hintkeneviri, 4 gram kokain ve 3 adet hap olarak aldığını itiraf ettiğini mahkemeye aktardı.

MAHKEMEDEN 3 GÜN TUTUKLULUK EMRİ

Polis, soruşturmanın yeni başladığını, aranan bir şahıs olduğunu, alınacak ifadeler ve gönderilecek analizler bulunduğunu belirterek mahkemeden 3 gün ek süre talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Şevket Gazi, zanlının soruşturma kapsamında 3 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi.