Gönyeli’de 11-13 Temmuz 2025 tarihleri arasında yaşanan olayda, 71 yaşındaki H.F.K. (E-71) isimli şahıs, apartmanının damına çıkarak hava tüfeğiyle başka bir apartmanın damındaki kafesli alanda bulunan iki evcil posta güvercinine ateş etti. Vurulan güvercinlerin telef olduğu tespit edildi.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Başbakan Üstel ile görüştü
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Başbakan Üstel ile görüştü
İçeriği Görüntüle

POLİS HAREKETE GEÇTİ

Olayın polisin bilgisine gelmesi üzerine başlatılan ileri soruşturmada, şahsın söz konusu hava tüfeğini kanunsuz olarak kullandığı belirlendi. H.F.K. hakkında kanunsuz avlanma ve hayvana zarar verme suçlarından yasal işlem başlatıldı.

HAVA TÜFEĞİ VE FİŞEKLER EMARE OLARAK ALINDI

Polis, olayda kullanılan hava tüfeği ile zanlının tasarrufunda bulunan 7 adet hava tüfeği şaşması ve 51 adet hava tüfeği fişeğini emare olarak aldı. Soruşturmanın sürdüğü bildirildi.