GÖNYELİ-ALAYKÖY BELEDİYESİNDEN AİLE EĞİTİMLERİ PROGRAMI
AMCAOĞLU: “GÜÇLÜ AİLELER, GÜÇLÜ BİR TOPLUMUN TEMELİDİR”
Gönyeli-Alayköy Belediyesi, Osmanlar Vakfı iş birliğinde bölgede yaşayan velilere yönelik **“Aile Eğitimleri Programı”**nı hayata geçiriyor.
Belediye Başkanı Hüseyin Amcaoğlu, projenin ilk toplantısının, Meral Vedat Ertüngü Lisesi, Gönyeli İlkokulu, Dr. Suat Günsel İlkokulu Lefkoşa, Alayköy İlkokulu ve Gönyeli Fazıl Plümer Anaokulu müdürlerinin yanı sıra Osmanlar Vakfı Koordinatörü Dr. Cemaliye Soyerden’in katılımıyla gerçekleştirildiğini açıkladı.
“VELİLERİN BİLGİSİ, ÇOCUKLARIN BAŞARISINI DESTEKLER”
Eğitimlerin, Milli Eğitim Bakanlığı’nın bilgisiyle yürütüleceğini belirten Amcaoğlu, proje ile velilerin çocuklarının gelişim sürecine daha bilinçli katkı sağlamasının hedeflendiğini söyledi:
“Çocuklarımızın başarısı sadece okulda verilen eğitimle değil, evde gördükleri ilgi, rehberlik ve destekle şekillenir.
Okul ve ailenin aynı hedefte buluştuğu bir ortamda, öğrencilerimizin bilişsel, duygusal ve sosyal gelişimleri dengeli biçimde ilerler.”
“DİJİTAL DÜNYADA EBEVEYN OLMAK DA PROGRAMDA”
Başkan Amcaoğlu, Aile Eğitimleri Programı kapsamında çocukların yaş dönemlerine uygun yaklaşımlar, etkili iletişim yolları ve dijital çağda ebeveynliğin önemine dair eğitimler verileceğini kaydetti.
Velilerin edineceği bilgi ve farkındalığın, yalnızca çocukların değil, toplumun genel refahına da katkı sağlayacağını vurguladı:
“Velilerimizin bu süreçte kazandığı farkındalık, hem çocuklarımızın eğitimine hem de toplumun huzuruna katkı sağlayacaktır.”
“PAYDAŞLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
Amcaoğlu, açıklamasının sonunda projeye katkı sağlayan kurum ve paydaşlara teşekkür etti:
“Bu anlamlı çalışmaya katkı koyan Osmanlar Vakfı’na, okul müdürlerimize, Milli Eğitim Bakanlığımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.
Çünkü biz biliyoruz ki; Güçlü aileler, güçlü bir toplumun temelidir.”




