Oymen, “Bizler Gıda Mühendisleri Odası olarak, susmayan, itaat etmeyip, emeği ve hayatı için direnen, kendi hikayesini yazma cesareti gösteren tüm kadınları selamlıyoruz” dedi.

Kadına yönelik fiziksel, ekonomik, psikolojik şiddetin, taciz ve cinayet vakaları arttığını kaydeden Oymen, dayanışmanın yalnızca kadınlarla sınırlı kalmaması, kadın-erkek herkes tarafından mücadele verilmesi gerektiğini söyledi.

Emanet aldığı kira parasını harcayan zanlı mahkemeye çıkarıldı!
Emanet aldığı kira parasını harcayan zanlı mahkemeye çıkarıldı!
İçeriği Görüntüle

Kadının gıda üretimdeki, beslenme ve gıda ihtiyacının karşılanmasındaki emeğine de dikkat çeken Beste Oymen,  8 Mart açıklamasında ayrımcılık ve şiddetin olmadığı, kadın varlığına ve haklarına saygı gösterilen, aydınlık ve demokratik günler umut ettiklerini de ifade etti.

Beste Oymen, baskı ve şiddet sonucu yaşamını kaybeden tüm kadınları sevgiyle ve saygıyla andıklarını da ifade etti.