21 Ocak 2026 tarihinde, ülke genelindeki hava ve deniz limanlarında Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri tarafından denetimler gerçekleştirildi. Denetimlerde narkotik dedektör köpekleri “Lokum” ve “Pamir” de görev aldı.
Yapılan kontroller kapsamında Girne Turizm Limanı’nda ülkeye giriş yapmaya hazırlanan E.B.S. (E-56)’nin tasarrufunda yaklaşık 2 gram uyuşturucu olduğuna inanılan madde tespit edilerek emare olarak alındı.
Aynı gün Ercan Havalimanı’nda gerçekleştirilen denetimlerde ise ülkeye giriş yapacak olan B.A. (E-42), A.T. (E-44) ve E.A. (E-52)’nin tasarruflarında ayrı ayrı yaklaşık 2’şer gram hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan maddeler bulundu.
Söz konusu şahısların tamamı tutuklanırken, olaylarla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.
İskele’de Ayrı Operasyon
Öte yandan aynı gün saat 18.00 sıralarında, İskele Long Beach bölgesinde, İskele Polis Müdürlüğü’ne bağlı Cürümleri Önleme Şube Amirliği ekipleri tarafından şüpheli görülen I.I.A. (E-27) üzerinde yapılan aramada, yaklaşık 8 gram hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde tespit edilerek emare olarak alındı.
Bahse konu şahıs tutuklanırken, polis soruşturmasının sürdüğü belirtildi.




