Karayolları Dairesi, KKTC Karayolu Master Planı kapsamında yapımı devam eden Girne-Değirmenlik Dağ Yolu'nda uygulanan trafik kısıtlamasının uzatıldığını duyurdu.
Daha önce 31 Ağustos tarihine kadar geçerli olduğu açıklanan kapatma kararının, çalışmaların devam etmesi nedeniyle 30 Eylül 2026 tarihine kadar uzatıldığı bildirildi.
BİNEK ARAÇ VE MOTOSİKLETLER GEÇEMEYECEK
Karayolları Dairesi'nden yapılan açıklamaya göre, Girne Acapulco Kavşağı ile Alevkayası ayrımı arasındaki yol kesimi, can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla transit otomobil (salon/binek araç) ve motosiklet trafiğine kapalı olmaya devam edecek.
SÜRÜCÜLERE UYARI
Yetkililer, sürücülerden can ve mal güvenliği açısından dikkatli ve düşük hızda seyretmelerini istedi.
Açıklamada ayrıca, binek araç ve motosiklet sürücülerinin trafiğe kapatılan yol kesimini kullanmamaları, güzergâh boyunca yer alan hız sınırlarına, trafik işaret ve işaretçilerine uymaları gerektiği vurgulandı.





