Uzun süren restorasyon çalışmalarının ardından yeniden topluma kazandırılan Girne Antik Liman’da kaçak yapılaşma girişimi tepki çekti. Sosyal medyada yayılan görüntüler, “Antik Liman’da her şeye rağmen gecekondulaşma geri başladı” yorumlarına neden oldu.

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul da konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, işletmenin uygunsuz yapılaşmasının önüne geçildiğini belirtti.

Turizm Bakanlığı yetkilileri, olayın ardından derhal harekete geçti. Konuyla ilgili paydaşlarla görüş alışverişinde bulunulacağı ve detaylı inceleme yapılacağı öğrenildi.

Lefkoşa’da “Çorabını Gey da Gel!” etkinliği gerçekleşiyor Lefkoşa’da “Çorabını Gey da Gel!” etkinliği gerçekleşiyor

Resim 2025 03 07 190728978

Şenkul'un paylaşımı şu şekilde:

Kamuoyunun bilgisine:

Bakanlık yetkilileri, Eski Eserler ve Ayk üyeleriyle yaptığımız görüşmeler sonucunda Antik Limandaki pergola faaliyeti konusunda resmi bir izin olmadığı için Belediye tarafından durdurulmuştur.

Antik Liman dünya mirasıdır, bu konuda tüm paydaşlar hemfikirdir diye düşünüyoruz.