GAZZE’DE ATEŞKES BAŞLADI
Mısır’da imzalar atıldı, ateşkes 12:06’da yürürlüğe girdi
Gazze’de aylar süren saldırıların ardından İsrail ile Hamas arasında ateşkes sağlandı. Mısır’da imzalanan anlaşmayla birlikte ateşkes, saat 12:06 itibarıyla yürürlüğe girdi.
İSRAİL ATEŞKESİ KABUL ETTİ
İsrail’in saldırıları sonucu Gazze’de 67 bin masum hayatını kaybederken, süregelen yıkım uluslararası tepkilere rağmen devam etmişti. Dün başlayan görüşmelerde İsrail, Hamas ile ateşkes masasına oturdu ve anlaşmayı kabul etti.
İMZALAR MISIR’DA ATILDI
Türkiye’nin de arabulucu olarak yer aldığı görüşmelerin ardından, ateşkes anlaşması Mısır’da imzalandı. Mısır basını gelişmeyi “Ateşkes yürürlüğe girdi” manşetiyle duyurdu.
NETANYAHU HÜKÜMETİ TOPLAYACAK
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun önce güvenlik kabinesini, ardından da hükümeti toplayarak anlaşmayı resmi olarak onaylayacağı belirtildi.





