Gazimağusa’da yaşanan kıskançlık krizi, akıllara durgunluk verdi. Eski eşine ve çocuğuna Türkiye’den gönderdiği oyuncak ayının içine gizlice takip cihazı yerleştirdi. Cihaza bağlı yazılımı telefonuna kurarak ailesini takip ettiği tespit edilen zanlı Kurtuluş Erdem, şikayet üzerine Ercan Havalimanı’ndan KKTC’ye giriş yaptığı sırada gözaltına alındı.
Gazimağusa Polis Müdürlüğü Adli Şube’den Şükrü Hafız, zanlının ayrıca eski eşine WhatsApp üzerinden öl*m içerikli mesajlar gönderdiğini belirtti. Zanlı, bugün çıkarıldığı mahkemede 3 gün tutukluluk emriyle cezaevine gönderildi.
15 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA C*NSEL S*LDIRI İDDİASI
Gazimağusa’da bir diğer çarpıcı olayda ise, K.S. isimli şahıs, alkol tesiri altındayken üvey babasıyla evinde misafir olarak bulunan karşı komşusu 15 yaşındaki ç*cuğa c*nsel s*ldırı ve *st*smarda bulunmakla suçlandı. Zanlı, polisin yürüttüğü soruşturma kapsamında tutuklandı ve mahkeme kararıyla 3 gün süreyle tutuklu kalmasına karar verildi
GAZİMAĞUSA KAMUOYU ENDİŞELİ
Peş peşe yaşanan bu iki olay, Gazimağusa'da toplumsal endişeye yol açtı. Kamuoyu, yetkililerden daha sıkı denetim ve caydırıcı adımlar beklerken, her iki soruşturma da sürüyor.