“SUÇ ÖRGÜTÜ LİDERİYİM” DİYEREK 150 BİN DOLAR PARA İSTEDİ!
Gazimağusa’da faaliyet gösteren bir işletme sahibi ile oğlunun, WhatsApp uygulaması üzerinden tehdit edilerek 150 bin Amerikan Doları talep edilmesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında bir kişi tutuklandı.
Polisten edinilen bilgiye göre, 18 Aralık 2025 tarihinde kimliği meçhul bir şahıs, Gazimağusa’da faaliyet gösteren bir işletme sahibini ve oğlunu telefonla arayarak kendisini Türkiye’de faaliyet gösteren bir suç örgütünün lideri olarak tanıttı. Şahıs, 150 bin dolar ödememeleri halinde öldürülecekleri yönünde tehditte bulundu.
ÖZEL SORUŞTURMA DEVREYE GİRDİ
Olayın polisin bilgisine gelmesi üzerine Polis Genel Müdürlüğü Özel Soruşturma Şube Amirliği tarafından geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı. Yürütülen tahkikatta, meseleyle bağlantısı olduğu belirlenen E.K. (E-37) isimli şahsın, tehditte bulunan kişiye iş yeri sahiplerine ait bilgiler ile iş yerinin konumunu gönderdiği tespit edildi.
ZANLI MAHKEMEYE ÇIKARILDI
Zanlı E.K., 24 Aralık 2025 tarihinde tespit edilerek tutuklandı. Bugün Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlının, tahkikat amaçlı olarak bir gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verildi.
Polisin olayla ilgili soruşturması devam ediyor.




