Lefkoşa’da “Kanunsuz Yasaklı Madde Tasarrufu” suçundan tutuklanan M.A.A.A., A.A.B.E. ve A.E.H.E. yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede olguları aktaran polis, 30 Eylül 2026 tarihinde saat 20.30 sıralarında zanlıların birlikte kaldığı apartman dairesinde, Lefkoşa Polis Müdürlüğü Cürümleri Önleme Şubesi ekipleri tarafından alınan ihbar üzerine arama yapıldığını belirtti.

MUTFAK MASASINDA 9 PAKET

Polis, mutfak masası üzerinde çeşitli ebatlardaki 9 poşet içerisinde toplam yaklaşık 50 gram Hintkeneviri türü yasaklı madde olduğuna inanılan madde bulunduğunu mahkemeye aktardı.

Evinde yasaklı madde ve 130 hap bulunan zanlı teminata bağlandı
Evinde yasaklı madde ve 130 hap bulunan zanlı teminata bağlandı
İçeriği Görüntüle

İÇ ÇAMAŞIRINDA 1 GRAM BULUNDU

Polis, A.E.H.E.’nin üzerinde yapılan aramada, giydiği iç çamaşırının içerisinde peçeteye sarılı halde yaklaşık 1 gram Hintkeneviri türü yasaklı madde olduğuna inanılan madde tespit edildiğini belirtti.

M.A.A.A.’nın üzerinde yapılan aramada ise pantolonunun sağ arka cebinde hassas terazi bulunduğu ve emare olarak alındığı kaydedildi.

NEREDEN TEMİN EDİLDİĞİ ARAŞTIRILACAK

Polis, ele geçirilen maddelerin analiz edilmek üzere KKTC Devlet Laboratuvarı’na gönderileceğini belirtti.

Ayrıca zanlıların söz konusu maddeleri ithal veya tasarruf etme izinlerinin bulunup bulunmadığının belirlenmesi amacıyla İlaç ve Eczacılık Dairesi ile yazışma yapılacağı, maddelerin nasıl ve nereden temin edildiğinin de araştırılacağı kaydedildi.

Mahkeme, soruşturmanın devam ettiğini dikkate alarak üç zanlının soruşturma maksatlı 7 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.