Dikmen Belediye Başkan Adayı Mustafa Erişmen az önce Ulusal Birlik Partisi Dikmen örgüt binasında basın toplantısı düzenledi.
Yaşanan yanlış anlaşılmaya açıklık getirmek adına düzenlenen toplantıda konuşan Erişmen, Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi’nin seçim yasakları sürecinde Belediye bünyesinde çalıştırılmak üzere hiçbir sosyal güvenceleri olmadan işçi alımı gerçekleştirdiğini ifade etti. Bu bağlamda Başkan Adayı Mustafa Erişmen’in partisi olan Ulusal Birlik Partisi yaşanan bu durum karşısında Yüksek Seçim Kuruluna itirazda bulunduğunu ifade eden Erişmen, “bizi işe alınan çocuklara ve ailelerine karşı düşman gibi göstermeye çalışıyorlar” dedi. Kendilerinin hiçbir şekilde çalışan kişilerin karşısında olmadığını söyleyen Erişmen, bu durum karşısında Dikmen Belediyesinde yıllardır hizmet veren iki yeğeninin mevcut görevlerinden alınarak başka görevlere aktarıldığını ifade etti. Yapılan bu davranışın partizanca ve kabul edilemez olduğunu ifade eden Erişmen, sözlerine şöyle devam etti;
“Çalışmasına karşıymışız gibi göstermeye çalıştı”
Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi’nin Belediye bünyesine seçim yasakları sürerken işçi alımı gerçekleştirdiğini ifade eden Dikmen Belediye Başkan Adayı Mustafa Erişmen, buna bağlı olarak partisi olan Ulusal Birlik Partisi’nin Yüksek Seçim Kuruluna itirazda bulunduğunu kaydetti. Bu itiraz sonrasında Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi’nin durumu farklı platformlara çekmeye çalıştığını ifade eden Erişmen, “yaratılmaya çalışılıyor. Bizim kimsenin ne ekmek parasında ne çalışmasında gözümüz yok aksine alın teri ile çalışan herkesin yanındayız. Burada görülüyor ki Belediye Başkanı Yüksel Çelebi bunu değişik platformlara çekti ve bu aileler ile birlikte sanki da biz bu çocukların ya da ailelerin çalışmasına karşıymışız gibi göstermeye çalıştı” dedi.
“Çelebi Partizanlık yapıyor”
Ulusal Birlik Partisi’nden Dikmen Belediye Başkanlığına aday olduğunu hatırlatan Erişmen, Partinin kendisini korumak için itirazda bulunduğunu kaydetti. Öte yandan seçimi kazandıktan sonra belediyede ihtiyaç duyulması halinde hizmet satın alımı adı altında tüm sosyal hakları ile istihdam edeceğini belirten Erişmen, bu duruma öfkelenen Yüksel Çelebi’nin Dikmen Belediyesinde hizmet veren Mutafa Erişmen’in iki yeğeninin görevlerinden alındığını kaydetti. Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi tarafından görevlerinden alınarak başka bölüme görevledirilen kişilerin yeğenleri değil bir başkası da olsa aynı tepkiyi göstereceğini kaydeden Erişmen, yapılan bu davranışın partizanca bir davranış olduğunu sölerine ekledi.
“İki çalışan görevlerinden alındı”
Yüksel Çelebi’nin partizanca davrandığını ifade eden Erişmen, “Ben partizanlık yapmıyorum ancak Belediye Başkanı Yüksel Çelebi soy adı Erişmen olan iki yeğenimi görevlerinden alarak başka göreve yerleştirdi. Bir yeğenim 8 yıldır belediyede oto elektrik işi yaparken soyadı Erişmen olduğu için görevinden alarak Çöp görevine verildi. Diğer yeğenim 20 yıllık muhasebe memuru bugün görevinden alınarak Belediye ambarına sayım memuru olarak tayin edildi. Bunlar tamamen partizanlık göstergesidir. Biz bunları yapmadık yapmayacağız. Takdir halkındır seçimde herkes kimin ne olduğunu görecektir katılan herkese teşekkür ederim” diyerek sözlerini tamamladı