Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, asgari ücretin belirlenmesinin ardından sosyal medya hesabından sert eleştirilerde bulundu. Erhürman, hükûmetin kararlarının mantıksızlığını vurgularken, özellikle alım gücü ve özel sektör çalışanlarının durumuna dikkat çekti.

Erhürman, hayat pahalılığının %11.12 olarak hesaplandığı bir ortamda asgari ücrete %7.5 oranında bir artış yapılmasını eleştirerek, kamu çalışanları ve sosyal sigorta emeklilerine ise %11.12 artış yapıldığına dikkat çekti. “Kamu çalışanları ile özel sektör çalışanları farklı marketlerden mi alışveriş yapıyor? Özel sektör çalışanlarının alışveriş yaptıkları marketler daha mı ucuz?” diye soran Erhürman, bu kararın mantıksızlığına vurgu yaptı.

Hükûmetin, %7.5 artış oranını açıklayarak kamuoyunun tepkisini ölçmek istiyor olabileceğine işaret eden Erhürman, "Gerekirse itiraz üzerine %11.12’ye yükseltirim, tepki gelmezse üstüne yatarım” mantığını sorguladı. Ayrıca sosyal sigortaların %7.5 artış üzerinden yatırım alıp, %11.12 artış üzerinden ödeme yapacağına dikkat çekerek, bunun da ayrı bir sorun olduğunu belirtti.

Hükûmetin alım gücünü yükseltmekle övündüğünü ancak şu an "isterseniz güneye geçip oradan alışveriş yapabilirsiniz" diyerek çaresiz bir durum sergilediğini söyledi. Çalışanların alım gücünü azaltarak piyasanın ucuzlatılmayacağını vurgulayan Erhürman, özellikle esnaf ve işletmelerin personel giderleri aracılığıyla rahatlatılmak istenmesinin yanlış bir politika olduğunu ifade etti. "Birinin ümüğünü bırakıp öbürünün ümüğünü sıkarak bu işin içinden çıkmak mümkün değil. Zerre kadar umurundaysa yüzünü maliyetlere çevir!" şeklinde seslenen Erhürman, hükûmetin ekonomi politikalarının yetersizliğine dikkat çekti.

Evin mertekleri ile içinde bulunan ikinci el kullanılmayan eşyalar zarar gördü Evin mertekleri ile içinde bulunan ikinci el kullanılmayan eşyalar zarar gördü

Son olarak, “Neyi, niçin yaptıklarını dahi bilmez durumdalar” diyerek eleştirilerini sertleştiren Erhürman, hükûmetin kararlarıyla halkı zor durumda bıraktığını dile getirdi.