"HÜKÜMET, KİŞİSEL ÇIKAR BİRLİKTELİĞİNE DÖNÜŞTÜ"
Hükümetin bakanlar arasında bir bütünlük sergileyemediğini belirten Erhürman, "Her bakan kendi düşüncelerini uyguluyor, bir dayanışma ve uyum yok. Bu yapı, kişisel çıkar birlikteliğine dönüştü. Memleket adeta başıboş bırakıldı" ifadelerini kullandı.
"EKONOMİ DİBE VURDU"
Euro'nun 37 TL seviyesine ulaştığını hatırlatan Erhürman, "Kıbrıs Rum kesiminden alışveriş yapmak, Kıbrıslı Türkler için daha ucuz hale geldi. Ancak hükümet bu durumu görmezden geliyor" dedi. Ekonomik krizin sadece bireyleri değil, bütün sektörleri de vurduğuna dikkat çekerek, "İnşaat sektörü, turizm, yüksek öğretim, sanayi ve tarım, hepsi büyük bir çöküş yaşıyor" diye konuştu.
"VATANDAŞ MUTSUZ VE GELECEĞİNDEN ENDİŞELİ"
Erhürman, yapılan anketlerde vatandaşın büyük bir çoğunluğunun mutsuz olduğunu ve geleceğine dair umutsuzluk taşıdığını belirtti. "Anne babalar, çocuklarına 'Git ve geri gelme' demeye başladı. Bu, Kıbrıs Türk toplumu için alışılagelmiş bir durum değil" dedi.
"BAKAN VE MÜSTEŞAR DEĞİŞİMLERİ TAKİP EDİLEMEZ HALE GELDİ"
Sık sık bakan ve müsteşar değişimlerine de dikkat çeken Erhürman, "Hangi tarihte bu kadar çok bakan ve müsteşar değişti? Artık takip etmekte güçlük çekiyoruz. Değişikliklerin gerekçesi kamuoyuyla paylaşılmıyor. Beğenmediniz belli ki neyini beğenmediniz? Hukuken yazmanız gerekir mi? Hayır. Ama normal bir ülkede ben bu müsteşarı görevden alıyorum, ben bu müdürü görevden alıyorum çünkü şu sorun var denir" ifadelerini kullandı.
"SEÇİM KAÇINILMAZ"
Erhürman, önümüzdeki dönemde halkın önüne iki sandık geleceğini belirterek, "2025 yılı içerisinde kesinlikle bir seçim var. Hatta iki sandık bile görebiliriz. Halk, mevcut yönetim anlayışına tepkisini sandıkta gösterecektir" dedi.
Son olarak, mevcut hükümetin yönetim anlayışını eleştiren Erhürman, "Bu zihniyetten kurtulmalıyız. Sürdürülebilir bir yönetim anlayışı oluşturulmazsa, ülke daha büyük krizlerle karşı karşıya kalacaktır" diye konuştu.