Erenköy Direnişi şehitleri cumartesi günü anılacak

Erenköy Direnişi ve direnişte şehit düşenler, 8 Ağustos Cumartesi günü Erenköy Şehitliği'nde düzenlenecek resmi törenle anılacak. Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman'ın da katılacağı törende şehit kabirlerine çiçek bırakılacak, konuşmalar yapılacak.

Enformasyon Dairesi'nden yapılan açıklamaya göre, Erenköy Direnişi'nin yıl dönümü dolayısıyla düzenlenecek anma töreni 8 Ağustos Cumartesi günü saat 10.00'da Erenköy Şehitliği'nde başlayacak.

ÇELENKLER SUNULACAK, ŞEHİTLER İÇİN DUA EDİLECEK

Törende ilk olarak protokol sırasına göre anıta çelenk sunulacak. Saygı duruşu ve saygı atışının ardından İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekilecek.

Şehitlik Özel Defteri, Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Sebahattin Kılınç ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral İlker Görgülü tarafından imzalanacak.

Program, şehit kabirlerine çiçek bırakılması ve dua edilmesiyle devam edecek.

KONUŞMALAR YAPILACAK

Bando dinletisinin de yer alacağı törende sırasıyla Erenköy Mücahitler Derneği Başkanı Salih Saner, Erenköy-Karpaz Belediye Başkanı Hamit Bakırcı ve Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman konuşma yapacak.

Kuveyt'ten Kayıp Şahıslar Komitesi'ne 50 bin dolarlık bağış
Kuveyt'ten Kayıp Şahıslar Komitesi'ne 50 bin dolarlık bağış
İçeriği Görüntüle

OTOBÜSLER FARKLI İLÇELERDEN KALDIRILACAK

Törene önceden kayıt yaptıran vatandaşlar için otobüs seferleri de düzenlenecek.

Kalkış saatleri şöyle:

  • Dipkarpaz: 02.30 (Köy Meydanı)
  • Erenköy: 02.30 (Eski Polis Binası önü)
  • İskele: 04.30 (Meydan)
  • Gazimağusa: 04.30 (Anıt Çemberi)
  • Girne: 05.00 (Baldöken Mezarlığı - Mahkemeler arkası)
  • Lefkoşa: 05.00 (Girne Kapısı)
  • Hamitköy: 05.00 (Köy Meydanı)
  • Güzelyurt: 06.00 (Terminal önü)
  • Lefke: 06.00 (2. Alay Gemikonağı)