Cumhurbaşkanı Erhürman İskele’de: Muhtarlar ve Halkla Buluştu
Cumhurbaşkanı Erhürman İskele’de: Muhtarlar ve Halkla Buluştu
İçeriği Görüntüle

MAHKEME HEYETİ VE KARAR

Başkan Füsun Cemaller, Kıdemli Yargıç Vedia Berkut Barkın ve Yargıç Gülay Uğur’dan oluşan heyetin kararını Başkan Cemaller açıkladı. Kararda, uyuşturucu madde ithal ve tasarruf suçlarının ülkede artış gösterdiğine dikkat çekilerek, bu tür suçlara karşı caydırıcılığın önemine vurgu yapıldı.

ERCAN’DA YAPILAN ARAMA

Mahkeme başkanı, 30 Ekim 2025 tarihinde saat 16.00 sıralarında Ercan Havalimanı’nda, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekiplerinin denetimleri sırasında, narkotik dedektör köpeği Pamir’in ülkeye giriş yapan sanığa tepki verdiğini belirtti. Yapılan aramada, sanığın tasarrufunda 31 gram tütünle karışık hintkeneviri türü uyuşturucu madde ile 5 adet kırık hap bulunduğu kaydedildi.

TUTUKLULUK VE DEĞERLENDİRME

Sanığın soruşturma kapsamında 7 gün tutuklu kaldığı, ardından 7 Kasım 2025 tarihinde yargılanmak üzere cezaevine gönderildiği ifade edildi. Başkan Cemaller, her davanın kendine özgü koşulları bulunduğunu belirterek; sanığın genç ve sabıkasız olduğunu, suçunu kabul ederek adaletin erken tecellisine katkı koyduğunu, ülkesinde başarılı bir genç olduğunu ve 54 gündür tutuklu bulunduğunu aktardı.

HÜKÜM

Tüm olguların değerlendirilmesi sonucunda mahkeme, sanığın 3 ay hapis cezasına mahkûm edilmesine karar verdi.