Polis memuru Melisa Alpaslan, mahkemede olguları aktardı. Zanlı Hasan Hüseyin Aksu'nun, 11 Ağustos 2025 tarihinde saat 04:00 sıralarında Ercan Havalimanı yolcu salonunda makul mazereti olmaksızın yüksek sesle bağırıp çağırarak çevreye rahatsızlık verdiğini söyledi. Ayrıca ellerini gelişigüzel sallayarak uygunsuz tavır sergilediğini belirtti.
Soruşturma Başlatıldı
Olay üzerine zanlının suçüstü tutuklandığı ve hakkında soruşturma başlatıldığı açıklandı. Polis, zanlının 10 Ağustos'ta ülkeye 90 günlük vize ile giriş yaptığını ve KKTC'de herhangi bir bağının olmadığını da mahkemeye bildirdi.
Mahkemeden Tutuklama Kararı
Yargıç Şevket Gazi, zanlının soruşturmaya etki edebileceği bir durum olmadığını belirterek, 4 günü aşmayacak süreyle cezaevine gönderilmesine karar verdi.





