Ercan Havalimanında muhaceret memuruna rüşvet teklif eden zanlı tutuklandı

Görevliye “arıza” diyerek hakaret etti, ardından 300 dolar rüşvet teklif etti — 1 ay cezaevinde tutuklu kalacak

Ercan Havalimanı’nda meydana gelen “kamu görevlisine rüşvet verme, rahatsızlık ve uygunsuz harekette bulunma” suçlarıyla ilgili olarak tutuklanan Orhan Çelebi, Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Mahkemede meseleyle ilgili şahadet veren Polis Memuru Ozan Kuşak, olayın 6 Kasım 2025 tarihinde saat 02.00 sıralarında meydana geldiğini açıkladı.

Görevliye “arıza” diyerek rahatsızlık yarattı

Polis, zanlının Ercan Havalimanı’nda muhaceret işlemleri için sırada beklerken görevli memurun “kırmızı çizginin gerisinde durması” yönündeki uyarısına sinirlenerek, yüksek sesle “arıza” dediğini, ardından ellerini ve kollarını gelişi güzel sallayarak uygunsuz tavırlar sergilediğini anlattı.

300 dolar rüşvet teklif etti

Ozan Kuşak, zanlının daha sonra muhaceret amirine 300 dolar uzatarak, “Abi bununla çay şeker alırsınız” dediğini ve rüşvet teklifinde bulunduğunu söyledi.

Lefkoşa’da Yasaklı Madde Operasyonu: 2 Zanlı Tutuklu Kalacak!
Lefkoşa’da Yasaklı Madde Operasyonu: 2 Zanlı Tutuklu Kalacak!
İçeriği Görüntüle

Polis, zanlının olayın ardından tutuklandığını, sorgusunda suçunu itiraf ettiğini belirtti. Zanlının ülkeye turist vizesiyle giriş yaptığını da kaydetti.

1 ay tutuklu kalacak

Polis, soruşturmanın tamamlandığını belirterek zanlının tutuklu yargılanmasını talep etti.

Yargıç Şevket Gazi, huzurunda yapılan değerlendirme sonucunda zanlının bir ayı aşmayacak süreyle cezaevine gönderilmesine emir verdi.