Güzelyurt ve Haspolat’ta hırsızlık
Güzelyurt ve Haspolat’ta hırsızlık
İçeriği Görüntüle

GÜVENLİK TEDBİRİ OLARAK YAYIMLANDI

Yapılan açıklamaya göre, Türkiye Cumhuriyeti tarafından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adına yayımlanan NOTAM’ın, olası askeri harekat ihtimali nedeniyle devreye alındığı belirtildi.

Söz konusu NOTAM’ın 18 Mart 2026 saat 23.00’ten 12 Nisan 2026 saat 23.59’a kadar geçerli olacağı ve harekatın gerçekleştiği saatlerde aktif hale geleceği ifade edildi.

UÇUŞLARDA RÖTAR OLABİLİR

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, bölgenin hassas bir süreçten geçtiğine dikkat çekerek, uygulamanın güvenlik amacı taşıdığını vurguladı.

Arıklı, NOTAM’ın aktif olması durumunda Ercan Havalimanı’ndan yapılacak kalkışlarda rötar yaşanabileceğini belirterek vatandaşlardan anlayış beklediklerini söyledi.

VATANDAŞLARA UYARI

Yetkililer, yolcuların uçuş saatleriyle ilgili güncel bilgileri takip etmeleri ve olası gecikmelere karşı hazırlıklı olmaları gerektiğini ifade etti.