Lefkoşa’da Yasaklı Madde Operasyonu: 2 Zanlı Tutuklu Kalacak!
Lefkoşa’da Yasaklı Madde Operasyonu: 2 Zanlı Tutuklu Kalacak!
İçeriği Görüntüle

Taşyapı ve T&T Havalimanı İşletmeciliği Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) radikal projelerle bir cazibe merkezine dönüşebileceğini söyledi. “Vizyon Kıbrıs” adıyla hazırladığı stratejik vizyonu kamuoyu ile paylaşan Turanlı, adanın doğa ve teknoloji uyumuyla Akdeniz’in parlayan yıldızı haline gelebileceğini vurguladı.

Turanlı, projelerin kişisel bir iddia değil, ortak bir gelecek vizyonu olduğunun altını çizerek, “Ben yaparım demiyorum. Başta yurtdışında yaşayan Kıbrıslı Türkler ve yerli iş insanlarımız bu yatırımları hayata geçirmeli. Siyasetten bağımsız olarak gençlerimize daha iyi bir gelecek bırakmalıyız” dedi.

Yeşil koridorlardan lojistik merkezlere
Turanlı, Ercan Havalimanı’ndan başlayarak adanın dört bir yanına uzanan yolların narenciye bahçeleri, zeytinlikler ve begonvillerle süslenerek “yeşil karşılama koridorları”na dönüştürülebileceğini belirtti. Bu alanlarda akıllı sulama ve düşük emisyonlu sistemlerin kullanılabileceğini kaydetti. Ayrıca Güzelyurt’ta yılda 15 milyon ton kapasiteye ulaşabilecek modern lojistik terminaller ve liman projelerinin hayata geçirilebileceğini ifade etti.

Enerji, turizm ve teknoloji odaklı dönüşüm
Gazimağusa kıyılarının nitelikli turizm projeleriyle yeniden canlandırılabileceğini söyleyen Turanlı, ada genelinde kurulacak güneş ve rüzgâr tarlalarıyla enerjinin büyük kısmının temiz kaynaklardan sağlanabileceğini, bu enerjinin seralara aktarılıp tarımsal ihracatı artırabileceğini vurguladı.

Turizmde ise yapay adalar, butik villalar, lüks yat limanları, drone taksiler, kayak merkezleri ve çim kayak parkurları gibi projelerin Kuzey Kıbrıs’ı bölgenin en önemli destinasyonlarından biri yapabileceğini belirtti.

“3 milyon turistten 15 milyona”
Turanlı, “Bugün yılda yaklaşık 3 milyon olan ziyaretçi sayısı bu projelerle 15 milyonu aşabilir, turizm gelirimiz ise 50 milyar Euro’ya çıkabilir. Vizyon Kıbrıs kağıt üzerinde kalmayacak kadar somut, hayallerin ötesine geçecek kadar cesur bir gelecek sunuyor. Bu strateji, doğayı koruyarak Kıbrıs Türk halkına hak ettiği refahı sağlayacak” diye konuştu.