Seçim takviminde bugün aday belirlemek için son gün
Seçim takviminde bugün aday belirlemek için son gün
İçeriği Görüntüle

Kıbrıslılar Barış ve Dayanışma Hareketi adına basın açıklaması yapan Şener Elcil, 6 Aralık’ta gerçekleştirilecek milletvekili seçimlerini eleştirerek Kıbrıs Türk toplumunun siyasi iradesinin Ankara'nın etkisi altında olduğunu savundu. Elcil, seçimlerin boykot edilmesi çağrısında bulunurken, “Kıbrıs’ın kuzeyinde Harmandalı ve Ankara havası oynanır” ifadelerini kullandı.

“KUZEYDE HEP ANKARA HAVASI OYNANDI”

Basın toplantısında 6 Aralık seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Elcil, Ankara'nın Kıbrıs Türk siyaseti üzerindeki etkisinin uzun yıllardır sürdüğünü ileri sürdü.

Elcil, “Vallahi 1974’ten bu tarafa hep Ankara havası oynandı bunun içerisinde. Hatta 1960’tan beri diyebiliriz” dedi.

1963 yılına işaret eden Elcil, “Ne zaman ki Kıbrıslı Türkler siyasi iradeyi Ankara’dan gelen subaylara teslim ettiler, o günden beri Kıbrıs’ın kuzeyinde Harmandalı ve Ankara havası oynanır. Sirtaki oynayanlar da vatan haini ilan edilir” ifadelerini kullandı.

“SEÇİMLERDE ANKARA’YA HİZMET EDEN KADROLAR YENİLENECEK”

6 Aralık’ta yapılacak seçimlerin Kıbrıs Türk toplumunun iradesini tam olarak yansıtmayacağını savunan Elcil, nüfus politikaları ve siyasi müdahalelere ilişkin iddialarda bulundu.

Elcil, “Yapılacak milletvekili seçimlerinde Ankara’ya hizmet eden kadrolar yenilenecektir” diyerek seçim sürecinin demokratik koşullarda gerçekleşmediğini ileri sürdü.

Seçimlerde adayların belirlenmesine Ankara'nın müdahale ettiğini iddia eden Elcil, genel ve yerel seçimlerin aynı gün yapılması kararını da eleştirdi.

“SEÇİM DEĞİL, ÇÖZÜM DİYORUZ”

Kıbrıs sorununun çözümsüzlüğünün adadaki siyasi ve ekonomik sorunların temelinde yer aldığını savunan Elcil, iki toplumlu ve iki bölgeli federal çözümü desteklediklerini belirtti.

Kıbrıs Türk toplumunun mevcut koşullarda gerçek siyasi iradesini ortaya koyamayacağını ileri süren Elcil, hareket adına 6 Aralık milletvekili seçimlerine katılmama ve boykot çağrısı yaptı.

Elcil, kampanyalarının temel mesajını “Seçim değil, çözüm” sözleriyle açıkladı.

“MİLLETVEKİLİ MAAŞLARI 10 BİN EURO”

Milletvekili maaşlarını da eleştiren Elcil, KKTC’de milletvekili maaşlarının yaklaşık 10 bin euro olduğunu ileri sürdü.

Güney Kıbrıs'taki milletvekili maaşlarının 5 bin euro olduğunu söyleyen Elcil, siyasi makamların sağladığı maddi imkânlara ilişkin eleştirilerde bulundu.

Elcil, 6 Aralık seçimleriyle siyasi yapının değişmeyeceğini savunarak çözüm odaklı bir sürece ihtiyaç bulunduğunu ifade etti.