Rum Lider Nikos Hristodulidis’in, Kıbrıslı Türklerin yararına ekonomi ve sağlık alanlarında bazı tek taraflı önlemleri açıklamaya hazırlandığı, ancak bu adımı atmadan önce Tufan Erhürman’ın olumlu görüşünü talep ettiği bildirildi.

GERGİNLİK İSTENMİYOR

Rum Devlet Ajansı’na dayandırılan haberlere göre, Hristodulidis’in bu süreci iki lider arasında gerginlik yaratmadan yürütmek istediği ve bu nedenle önlemleri kamuoyuna açıklamadan önce Erhürman’ın yaklaşımını beklediği ifade edildi.

Rum Meteoroloji Dairesi Sarı Alarmı Uzattı
Rum Meteoroloji Dairesi Sarı Alarmı Uzattı
İçeriği Görüntüle

Yetkili kaynaklar, açıklanması planlanan önlemlerin Kıbrıslı Türklerin yararına olacağını ve sağlık ile ekonomi başlıklarını kapsadığını aktardı.

KİŞİSEL DİYALOG VURGUSU

Aynı kaynaklar, bu girişimin amacının yalnızca önlem açıklamak değil, aynı zamanda iki lider arasında kişisel ve yapıcı bir ilişki kurulmasına katkı sağlamak olduğunu vurguladı.

HOLGUIN’İN ZİYARETİ BEKLENİYOR

Öte yandan, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin’in, ayın sonuna kadar Kıbrıs’ı ziyaret etmesinin beklendiği bildirildi.

Kaynaklara göre Holguin, Kıbrıs’a gelmeden önce Cenevre, Brüksel ve Washington’da temaslarda bulunacak. Holguin’in Hristodulidis ile görüşme talebinde bulunduğu ve Rum Liderin bu talebi kabul ettiği kaydedildi.

ORTAK TOPLANTI ÖNERİSİ

Haberde ayrıca, Hristodulidis’in, Holguin ve Erhürman’ın da katılacağı yeni bir ortak toplantı yapılmasını önerdiği, ancak bu öneriye ilişkin şu ana kadar resmî bir yanıt alınmadığı iddia edildi.