Demokrat Parti iki kadın belediye başkan adayını açıkladı
Demokrat Parti (DP), yerel seçimler kapsamında Değirmenlik-Akıncılar ve Çatalköy-Esentepe belediye başkan adaylarını açıkladı. DP, Değirmenlik-Akıncılar’da Doç. Dr. Emete Gözügüzelli’ni, Çatalköy-Esentepe’de ise Olgu Tükel’i aday gösterdi.
Demokrat Parti Genel Sekreteri ve Girne Milletvekili Serhat Akpınar tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Gelecek kadındır” vizyonuyla kadınların yerel yönetimlerde daha fazla sorumluluk üstlenmesinin hedeflendiği belirtildi.
DEĞİRMENLİK-AKINCILAR’DA EMETE GÖZÜGÜZELLİ ADAY
1978 yılında Lefkoşa’da doğan Doç. Dr. Emete Gözügüzelli, Yakın Doğu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü ve Hukuk Fakültesi mezunu. Doktorasını Girne Amerikan Üniversitesi’nde deniz yetki alanlarının sınırlandırılması hukuku üzerine tamamlayan Gözügüzelli, 2021 yılından bu yana Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapıyor.
Uluslararası hukuk, deniz hukuku, enerji ve güvenlik alanlarında çalışmalar yürüten Gözügüzelli, çeşitli kamu kurumlarında görev aldı ve danışmanlık hizmetlerinde bulundu.
ÇATALKÖY-ESENTEPE’DE OLGU TÜKEL ADAY GÖSTERİLDİ
Demokrat Parti’nin Çatalköy-Esentepe Belediye Başkan Adayı Olgu Tükel ise 1978 yılında Ankara’da doğdu. Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü mezunu olan Tükel, meslek hayatı boyunca tasarım, marka danışmanlığı ve ürün geliştirme alanlarında görev yaptı.
Mücevher sektöründe çeşitli firmalarda tasarımcı ve yönetici olarak çalışan Tükel, marka geliştirme ve tasarım danışmanlığı alanlarında da faaliyet gösterdi.
AKPINAR: GELECEK KADINDIR
DP Genel Sekreteri Serhat Akpınar, kadınların bilgi, birikim ve liderlikleriyle yerel yönetimlerde daha güçlü şekilde temsil edilmesini önemsediklerini belirtti.
Adayların mesleki deneyimlerini belediyecilik hizmetlerine yansıtacaklarına inandıklarını ifade eden Akpınar, Değirmenlik-Akıncılar ve Çatalköy-Esentepe halkına destek çağrısında bulundu.
Akpınar, açıklamasını “Gelecek kadındır. Gelecek, birlikte kuracağımız yerel yönetimlerdir” sözleriyle tamamladı.




