CUMHURBAŞKANI TATAR, LONDRA RAUF RAİF DENKTAŞ TÜRK OKULU HEYETİNİ KABUL ETTİ
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Londra Rauf Raif Denktaş Türk Okulu Müdürü Meryem Biricik ve beraberindeki heyeti kabul etti.
Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Tatar, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, öğretmenlerin Londra’daki çocukların Türkçe öğrenmesi için yürüttükleri özverili çalışmaları ve ailelerin ülkelerine olan bağlılıklarını takdirle karşıladığını belirtti.
“Kültür ve gelenekler nesilden nesile aktarılıyor”
Tatar, dünyanın birçok yerinde ve özellikle Londra’da Kıbrıs Türklerinin yaşadığına dikkat çekti. Buradaki insanların çocuklarını Türk okullarına göndermesinin ve Kıbrıs Türk Dernekleri’nin faaliyetlerine katılmalarının, kültür ve geleneklerin gelecek nesillere aktarılması açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.
Okul faaliyetleri hakkında bilgi verildi
Londra Rauf Raif Denktaş Türk Okulu Müdürü Meryem Biricik ise okulun çalışmaları hakkında bilgi vererek, kendilerine verilen destekten dolayı teşekkür etti.





